Palatul Drottningholm

Palatul Drottningholm (suedeza=insula reginei) este localizat pe insula Lovon, la 50 de minute de centrul orasului Stockholm. Din anul 1981 este resedinta permanenta a familiei regale. Cu toate acestea, este deschis pentru vizitare aproape timpul anului, mai putin aripa stanga care este rezervata membrilor familiei regale.

Constructia a fost ridicata in secolul al XVIII-lea la comanda reginei Hedwig Eleonora. Celebrul arhitect Nicodemus Tessin cel Batran, inspirat de un prototip francez, a ridicat acest palat somptuos in stilul baroc, tot el proiectand si gradina de inspiratie franceza ce inconjoara palatul.

Vizitatorii pot admira interiorul cu saloane somptuoase in stilul secolelor XVII, XVIII si XIX, gradinile exterioare, Teatrul Curtii si Pavilionul Chinezesc, oferit cadou reginei Louisa Ulrika de catre sotul sau. Teatrul Curtii este principala atractie a Palatului, fiind cel mai bine conservat teatru din Europa. Construit in secolul XVIII, acesta este singurul teatru din lume ce si-a pastrat scena originala, dar si mai surprinzator, instalatiile tehnice originale.

In anul 1991, frumusetea si autenticitatea palatului Drottningholm a fost recunoscuta la nivelul intregii lumi, fiind inclus in Patrimoniul Mondial Unesco. Este prima atractie turistica suedeza inclusa pe aceasta lista.

oferte turistice pentru
Palatul Drottningholm