Stockholm

Capitala Suediei si cel mai mare oras din Scandinavia, cu o populatie de 872 000 locuitori si circa 1,2 milioane in aria metropolitana, Stockholm-ul este considerat de majoritatea turistilor care ajung sa-l exploreze de la un capat la altul, drept cel mai incantator oras din lume.

Supranumit si „Venetia Nordului” sau „Frumusetea pe ape”, Stockholm-ul ofera emotia unor peisaje uimitor de frumoase, fiind situat pe 14 insule unite intre ele prin circa 60 de poduri.

Este unul dintre cele mai verzi si mai curate orase europene si unul dintre cele mai bogate. De asemenea, este al 10-lea cel mai vizitat oras din Europa, cucerindu-i pe vizitatorii sai prin pitorescul casutelor medievale ce coloreaza inima orasului (Gamla Stan), prin numeroasele muzee originale si parcuri pline de farmec, prin ceremonialul schimbului de garda de la Palatul Regal, dar si prin simplitatea si originalitatea design-ului suedez, prin amabilitatea si ospitalitatea oamenilor si multe altele.

Stockholm este de asemenea gazda prestigioaselor Premii Nobel pentru Literatura, Medicina, Chimie si Fizica, dar si a celei mai lungi galerii de arta din lume, asa cum este considerat "coloratul" metrou suedez. In anul 1998, Stockholm a fost capitala culturala europeana.

Porniti in explorarea orasului considerat capitala Scandinaviei si lasati-va cuprinsi de magia si romantismul unui oras nordic fermecator!

oferte turistice pentru
Stockholm