SOLICITA OFERTA
Ziua 2: Castelul Kronborg – Castelul Frederiksborg – Odense – Ribe „cea mai veche asezare a Danemarcei” - Aarhus

Dimineata servim un delicios mic dejun scandinav, apoi vom calatori spre nordul tarii unde vom descoperi cate putin din lunga si fascinanta istorie a Danemarcei. 

Vom vizita cel mai faimos castel danez: Kronborg (patrimoniu UNESCO), cunoscut si ca „Elsinore”, locul in care Shakespeare si-a imaginat tragedia lui Hamlet, printul Danemarcei. Apoi continuam cu o vizita la Palatul Frederiksborg, cel mai mare palat renascentist din Scandinavia, in prezent Muzeul National de Istorie. Trecem prin Odense, al treilea oras ca marime al tarii si locul de nastere al faimosului scriitor danez Hans Christian Andersen. 

Sosim in Ribe, o asezare pitoreasca, parca desprinsa din povesti, localizata pe coasta vestica a tarii, in care timpul pare sa se fi oprit in loc.  Istoria orasului numara nu mai putin de 1300 de ani, devenind astfel cel mai vechi oras danez. Stradutele pietruite din centrul orasului ne invita la o plimbare printre secole de istorie. Admirati casutele traditionale frumos colorate, vizitati un magazin local de suveniruri sau savurati un desert traditional la o cafenea cocheta din centru.

Spre seara vom ajunge in Aarhus, important centru universitar, cultural, stiintific, si al doilea oras ca marime al tarii. In turul de oras vom admira Universitatea, cea mai mare si importanta institutie educationala a Scandinaviei, Primaria, un simbol al arhitecturii daneze, sala de concerte Musikhuset, ineditul Muzeu de Arta AroS, palatul Marselisborg-resedinta de vara a familiei regale etc.

Dupa formalitatile de cazare putem face o plimbare prin centrul orasului unde vom descoperi cea mai pitoreasca straduta din Aarhus – Møllestien – ale carei casute colorate dateaza din secolul al XVIII-lea, cartierul Latin, cea mai veche parte a orasului, in prezent o zona vibranta intesata de restaurante si magazine, si vom termina cu o vizita in portul Dokk1 unde putem servi cina.