SOLICITA OFERTA
Ziua 3: Aarhus . Croaziera Hirtshals - Kristiansand (Norvegia) – Stavanger

Dimineata, dupa micul dejun, calatorim din Aarhus catre nordul Peninsulei Iutlanda. Vom trece prin Aalborg, fosta asezare vikinga, in prezent un centru universitar si industrial important, localizat in cel mai ingust punct al “fiordului” Limfjord. La orele pranzului vom sosi in Hirtshals, de unde vom incepe o frumoasa croaziera catre Norvegia, traversand stramtoarea Skagerrak, ce leaga Marea Nordului de Marea Baltica. 

Peste 3 ore vom debarca pe taram norvegian, la Kristiansand, cel mai mare oras din sudul Norvegiei,  fondat in anul 1641 de catre regele danez Christian al IV-lea. Din Kristiansand vom traversa tarmul sudic al tarii, cunoscut si sub denumirea de “Riviera norvegiana”, fiind locul preferat al norvegienilor pentru petrecerea vacantelor de vara. Este o regiune pitoreasca, intesata de plaje salbatice si colorate hytter (cabane de vacanta). 

Urmatoarea oprire este la Hafrsfjord, unde vom vizita faimosul monument “Sabiile din piatra”, ce simbolizeaza pacea, unitatea si libertatea. Monumentul comemoreaza unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Norvegia, batalia de la Hafrsfjord, cand, in anul 872, regele Harald a unificat pentru prima oara triburile norvegiene sub o singura coroana. 

Spre seara sosim la Stavanger, oras supranumit si capitala europeana a petrolului. Desi multi ar considera ca este un oras industrial tipic, Stavanger (Capitala Culturala Europeana, 2008) este asezare boema si plina de viata.

Inclus: cina buffet la hotel.