DATE DE PLECARE:
27 octombrie 2023, 21 oct/1 nov 2024
DURATA:
18 zile
SOLICITA OFERTA

Tariful se calculeaza la cerere in functie de perioada calatoriei:

de la 9700 euro/ persoana in cabina dubla exterioara

de la 10 200 euro/ persoana in cabina superioara

de la 14 000 euro/persoana in suita cu balcon

 

Antarctica si Patagonia

O alta lume, o destinatie in care putini oameni au pus piciorul, o zona neperturbata de o frumusete incredibila, pe scurt – Antarctica. Aceasta pustietate alba care pare fara de sfarsit, gazduieste cea mai mare colonie de pinguini din lume, foci, balene si carduri de pasari marine, care dau viata unui peisaj ireal.

 

Aventura incepe cu o sedere peste noapte in Valparaiso. Orasul are multe de oferit turistilor. Cunoscut drept „Bijuteria Pacificului”, acest oraș prietenos, inclus pe lista UNESCO, este construit pe dealuri abrupte, cu vedere la ocean.

Plin de peisaje atrăgătoare, este un labirint entuziasmant de alei și cartiere, case colorate și „mercados” pline cu produse locale. Puteti face o plimbare cu funicularul până la Cerro Alegre și Concepción.

Geografic,Valparaiso are forma unui mare amfiteatru natural fiind amplasat intr un golf înconjurat de dealuri unde trăiește majoritatea populației. Între poalele dealurilor și mare se formează centrul administrativ, comercial și financiar al orașului numit El Plan. Una din explicațiile numelui acestui oraș este aceea că provine de la Valea Raiului „ Val del paradiso” combinat „Valparaiso”.  


 

Croaziera dvs. de expediție în Antarctica și Patagonia începe din Valparaíso. În următoarele două zile pe mare, veți afla mai multe despre minunile pe care le vom întâlni în călătoria noastră. Membrii echipei de expediție sunt experți în orice, de la oceanografie și geologie până la  istorie. Mergeti la prelegerile lor fascinante și la prezentările practice din Centrul de Știință.

Luați un binoclu și căutați albatroși rătăcitori. Profitați la maximum de facilitățile de la bord și răsfățați-vă cu un tratament spa în zona de wellness. De asemenea, vă puteți bucura de piscina infinită, saună și sală de gimnastică.


 

Amplasat printre vegetația luxuriantă a insulei Chiloé, Castro este al treilea oraș ca vechime din Chile. Găzduiește două situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, acestea fiind Biserica Sf. Francisc și Biserica Our Lady of Grace din Nercón.

Bucurați-vă de vederi minunate ale „palafitos” (case pe piloni situate de-a lungul malului apei). Pentru un pic de cultură, mergeți la Muzeul Regional și la Muzeul de Artă Modernă. Aduceți-vă binoclul, deoarece Chiloé este un habitat important pentru speciile de păsări, cum ar fi flamingo chilian, împreună cu pinguini, lebede cu gât negru si grebi argintii. 


 

Ne continuăm aventura spre Puerto Eden. Pe măsură ce treceti în liniște prin frumoasele insule Aysén, vă puteți bucura de o ocazie rară de a vă reconecta cu natura. Bucurați-vă de aerul proaspăt al mării în timp ce treceti pe lângă insule neatinse și munți verzi, în căutarea vieții sălbatice rare. Echipa de expediție își va continua programul de prelegeri în Centrul de Știință, oferind perspective fascinante despre locurile și animalele ce urmeaza sa le vedeti. 


 

Amplasat la capătul unui fiord adânc, următoarea oprire este satul fermecător Puerto Edén, situat în Parcul Național Bernardo O'Higgins.

Micuța așezare este accesibilă doar pe mare. Nu există drumuri aici, doar trotuare de lemn care leagă casele și magazinele. Cei 250 de locuitori ai săi includ unii dintre ultimii membri rămași ai poporului indigen Kawésqar. Veți avea șansa de a vorbi cu ei și de a obține o perspectivă asupra culturii lor unice.


 

Croaziera de expediție continuă spre Puerto Natales, poarta de acces către Parcul Național Torres del Paine. Puteți alege să vedeți acest frumos parc național fie într-un autobuz, fie într-un tur de drumeții - ambele experiențe merită făcute. Peisajul accidentat prezintă stepă, pădure și deșert, punctat de ghețari și lacuri. Puteti observa flamingo chilian si este posibil sa vedeti chiar condorul andin.

Puerto Natales este un centru popular pentru drumeții și călători, cu multe restaurante, baruri și magazine în aer liber. Puteti vizita si satul artizanal de la Etherh Aike si plimbați-vă de-a lungul malului.


 

Asistați la peisaje pitorești pline de animale sălbatice. Călătoria spre sud de-a lungul coastei chiliane va duce prin lanțurile de insule extrem de frumoase care alcătuiesc fiordurile provinciei Magallanes. Insulele izolate și golfurile ascunse creează un refugiu bogat pentru fauna sălbatică.

Indiferent dacă navigați la bordul bărcilor mici (RIB) sau pe punte, aveti sansa sa vedeti colonii de pinguini Magellanic, foci și diverse specii de balene. De asemenea, puteți vedea cascade maiestuoase de-a lungul acestei secțiuni frumoase de coastă.


 

După ce navigati prin Canalul Beagle, veti trece pe lângă vârful cel mai sudic al Americii de Sud, Capul Horn. Această pictogramă formidabilă prezintă adesea condiții dificile, dar dacă vremea permite, echipa de expeditie va incerca să ne aventureze.

De aici, navigati pe legendarul Pasaj Drake spre Antarctica. Pe drum, echipa vă va pregăti pentru ceea ce urmează și vă arăta cum să vă faceți expeditia cât mai sigură și durabilă posibil.

În Centrul de Știință, echipa de expediție va susține prelegeri despre fauna, istoria și geologia Antarcticii, precum și impactul schimbărilor climatice și al poluării cu plastic. De asemenea, vă puteți implica în proiectele disponibile la bord- Citizen Science.


 

La primul contact cu Antarctica  omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca cel mai probabil nu ai fost acolo”

Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung la 4000 de m. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Veti acosta in mai multe situri. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, veti porni in explorarea la pas a Antarcticii. Participarea la aceste drumetii presupune o conditie fizica buna.

În următoarele patru zile, veți fi ocupat cu explorarea mai multor locuri. Puteti naviga într-o calderă vulcanică inundată sau sa ajungeti în golfuri înghețate, unde rămășițele de accesorii pentru vânătoarea de balene zac abandonate. Pasionații de păsări ar trebui să caute  păsările marine din Antarctica, cum ar fi skua, petrelii și șternii. Prin prelegeri la bord și discuții pe uscat, veți afla mai multe despre acest habitat prețios și despre cum îl putem proteja cu toții pentru viitor.


 

După patru zile incredibile în Antarctica, navigati înapoi peste Pasajul Drake către vremea mai caldă din Argentina, oferindu-vă două zile pentru a vă bucura de viața la bord.

În ultimele zile la mare, puteți lua parte la ateliere de artă sau vă puteți bucura de un tratament în centrul spa.

Vizitați Centrul de Știință și aflați mai multe despre lucrurile pe care le-ați văzut sau folosiți timpul pentru a vă sorta fotografiile și pentru a obține sfaturi de editare de la fotograful de la bord.

Un antropolog, însoțit de membrii ai comunității Yaghan, vine la bord pentru o prezentare.


 

Croaziera de expediție se termină în Ushuaia, principalul oraș din Țara de Foc, cea mai sudică provincie a Argentinei. De aici, puteti lua un zbor înapoi la Buenos Aires, dar nu trebuie să fie sfârșitul aventurii .

Buenos Aires este capitala Republicii Argentina. Numele inseamna ''vanturi bune'' în spaniolă. Este unul dintre cele mai mari oraşe din America Latină, cu o multime de oferte culturale.  Locuitorii din Buenos Aires sunt cunoscuti ca Portenos, "oamenii din port". Fiecare cartier din Buenos Aires are personalitatea sa proprie, oferind vizitatorilor muzee, vizite istorice, restaurante, magazine, cursuri de dans sau activitati in aer liber, pentru toate gusturile.

 


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Croaziera expeditie- 17 nopti cazare in tipul de cabina ales;
  • Pensiune completa pe durata croazierei
  • Ceai si cafea asigurate pe toate durata croazierei;
  • Accesul gratuit la jacuzzi si sauna panoramica;
  • O noapte cazare cu mic dejun in Valparaiso, inaintea inceperii croazierei;
  • Transfer de la navă la aeroportul din Ushuaia după croaziera de expediție
  • Zbor Ushuaia-Buenos Aires
  • Echipa de expeditie formata din experti academici ce vor sustine simpozioane si prezentari cu teme despre istoria, biologia, geografia, geologia si cultura zonelor traversate;
  • Activitati la bord, pe uscat sau in barci pneumatice alaturi de echipa de expeditie;
  • Utilizarea gratuita a „Centrului Stiintific” de pe vas, dotat cu biblioteca si microscoape biologice si geologice de ultima generatie;
  • Programul „Citizen Science” prin care puteti asista live la cercetarile stiintifice derulate pe vas;
  • Informatii utile primite de la fotografi profesionisti pentru setarea aparatelor si surprinderea celor mai bune cadre;
  • Jacheta anti-vant si impermeabila asigurate fiecarui pasager
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Zborurile Bucuresti – Valparaiso – Bucuresti;
  • Excursiile optionale;