DATE DE PLECARE:
16 Mai si 9 iunie 2024
DURATA:
15 zile/ 14 nopti
SOLICITA OFERTA

de la 9700 EUR/persoana in cabina dubla exterioara

de la 12.400 EUR/persoana in cabina superioara cu balcon

de la 16.900 EUR/persoana in suita cu balcon

Expeditie Alaska si Columbia Britanica

  Exploreaza frontiera accidentata a Pacificului, in timp ce vizitam sate autohtone pline de stalpi totem si sate pescaresti. Aceasta croaziera de expeditie exploreaza caile navigabile protejate din interiorul pasajului si insulele frumoase, pentru a experimenta o viata salbatica uimitoare.

  Alaturati-va la bordul navei noastre de expeditie hibrida, MS Roald Amundsen, pentru o calatorie de neuitat!

 

Croaziera dvs. de expeditie incepe cu o sedere peste noapte in Vancouver, un oras-port plin de viata, situat pe munti abrupti.

 Nu ratați Gastown, cartierul victorian din Vancouver. Aici veți găsi Vancouver Lookout , care oferă o vedere panoramică perfectă de 360 ​​de grade asupra orașului.  

 


 
Credits

Dimineata savurati micul dejun, apoi puteti explora in voie orasul. La ora 18:00, imbarcare pe vasul hibrid MS Roald Amundsen si porniti in explorarea coastei salbatice a Alaskai.


 
Credits

Navigati spre Nord, catre Alaska, pe canale inguste, prin Pasajul Interior al Canadei.

De pe punte puteti observa delfini, orci si balene, care frecventeaza apele interioare protejate.

Alaturati-va echipei de expeditie pentru povesti fascinante, petreceti timp relaxandu-va la bord sau socializati cu alti calatori.


 

Parte a Pădurii Naționale Tongass, Misty Fjords este o sălbăticie curată de plante veșnic verzi, cascade și vârfuri acoperite de zăpadă. Veneratul scriitor naturalist John Muir a descris zona ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-a văzut vreodată. 

Dacă vremea vă permite, vă veți alătura echipei de expediție pentru a vizita fiordurile Misty cu micile noastre bărci de expediție .

Misty Fjords este bogat în faună sălbatică. Veți căuta capre de munte, urși și elani în timp ce explorați. Apele găzduiesc somonul Pacificului, vidre, lei de mare, foci , orci și marsuini din Dall. 


 

Continuăm navigația  până la Wrangell. La doar o milă de oraș, incredibila plajă Petroglyph este locul în care vei căuta sculpturile antice în stâncă printre nisip.

Vizitați muzeul local pentru a afla mai multe despre trecutul fascinant al lui Wrangell. Acum parte a Statelor Unite, a fost odată guvernată de Marea Britanie, Rusia și poporul Tlingit. 

 


 
Credits

Explorați Alaska în adevăratul stil de expediție, cu o zi de explorare care ne oferă libertatea de a sonda acest colț magic al Pasajului Interior.

Ne putem îndrepta spre fermecătorul oraș Petersburg, cu mândria sa moștenire norvegiană și comunitatea de pescuit înfloritoare. Explorați docurile și descoperiți o parte din natura fantastică care se găsește în Frederick Sound, chiar în afara portului.

 


 

Adevarate nestemate din Sud-Estul Alaskai, fiordurile Tracy si Endicott Arm sunt acoperite de verdeata, vai abrupte si aisberguri desprinse din ghetarii de la capatul fiordurilor. Aceste regiuni ale fiordurile alaskane sunt casa pentru caprele de munte si focile marine.


 

Incadrat de munti acoperiti de ghetari, Haines a fost casa poporului Chilkat Tlingit timp de secole, inainte ca europenii sa soseasca la sfarsitul secolului al XIX-lea, urmati de colonistii in goana dupa aur. Cunoscut pentru comunitatea sa de artisti din vremea moderna, Haines ramane un mic oras alaskan la marginea pustietatii. 


 

Ancorati la William Henry Bay, la marginea munților Chilkat Range, pentru o zi de explorare. Ghizii locali vă vor conduce prin pădurea veche. Vă vor ține în siguranță în timp ce urmăriți urșii bruni , cerbul cu coadă neagră și elanul. Înapoi în confortul navei, bucurați-vă de o prelegere cu echipa de expediție și admirați priveliștile din Explorer Lounge & Bar, în timp ce navigam spre Sitka. 

 


 

Înconjurat de Pădurea Națională Tongass, Sitka este accesibil doar pe mare. Ieșiți pe punte pentru vederi uimitoare ale Munților Sisters și vulcanului Mount Edgecumbe.

Descoperiți istoria fascinantă a Sitka cu echipa noastră de expediție. Locuit de poporul Tlingit timp de 10.000 de ani, a fost ocupat de Rusia în 1804 înainte de a fi vândut Americii după războiul Crimeei. Astăzi, Sitka îmbină toate cele trei culturi.


 

Veți avea parte de o zi de expediție fantastică în Icy Bay. Trei ghețari – Guyot, Yahtse și Tyndall – se îndreaptă în mod regulat în golf. Dacă condițiile meteo permit, veți explora zona cu micile noastre bărci de expediție sau cu caiacul si veti admira frumusețea remarcabilă a zonei. 

Fauna sălbatică din golful Alaska, ofera oportunități de fotografiere de neegalat. Balenele cu cocoașă, orcile, leii de mare stelari, vidrele de mare și focile de port lenevind pe bucăți plutitoare de gheață sunt adesea văzute în aceste ape.


 

Indepărtata Cordova și-a păstrat autenticitatea tradițională de oraș mic. Doar un număr selectat de vizitatori în fiecare an pot admira decorul spectaculos al orașului între Orca Inlet, Insula Hawkins, Muntele Eccles, Lacul Eyak și Delta râului Copper.

Cordova este probabil  cunoscută pentru scurgerea de petrol Exxon Valdez care a avut loc în 1989. Astăzi, după eforturi semnificative de curățare, coasta sa și-a revenit în cea mai mare parte și este posibil să puteți observa animale sălbatice, cum ar fi vidre de mare, vulturi, lebede din tundra, castori, elan şi urşi.


 

 College Fjord prezintă cinci ghețari de maree și cinci ghețari de vale.

Veti merge cat mai aproape de ghețari, luând micile noastre bărci de expediție. S-ar putea să vedeți balene cu cocoașă, vulturi pleșuri, vidre și lei de mare.


 
Credits
Credits
Credits

Croaziera ta de expediție se termină în Seward, singurul port de apă adâncă fără gheață, cu conexiuni rutiere, feroviare și aeriene  Și deși aici părăsiți mările, mai sunt încă multe de experimentat.

De la Seward, vă veți bucura de un transfer pitoresc prin Parcul Național Kenai Fjords. Vă veți opri la Alaska Wildlife Conservation Center și veți afla despre munca lor cu animalele orfane și rănite, inclusiv vulturi, bufnițe, zimbri, urși și boi moscați.

La sosirea în Anchorage, faceți check-in la hotel și explorați orașul seara.


 
Credits
Credits
Credits

Aventura ta din Alaska se termină în Anchorage, un oraș plin de restaurante, galerii și magazine. Dacă puteți, merită să vă prelungiți timpul aici. 

Muzeul Anchorage și Alaska Native Heritage Center vă oferă un gust al culturii locale. Dacă preferați aerul liber, de ce să nu vizitați  Town Square Park sau să pescuiți somon în Ship Creek.

Incredibilul Parc Național Denali găzduiește cel mai înalt vârf din America de Nord și o densitate mare de animale sălbatice din Alaska. Dacă aveți timp, alăturați-vă post-programului nostru opțional aici pentru o finală perfectă a expediției.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Hotel

  Cazare în Vancouver, inclusiv micul dejun, înainte de croaziera de expediție 

  Cazare la Anchorage, inclusiv micul dejun, dupa croaziera de expeditie  

  • Transferuri

  Transfer de la hotel la navă în Vancouver, inclusiv un tur de oraș 

  Transfer de la nava din Seward la hotel din Anchorage, cu o oprire la Alaska Wildlife Conservation Center, inclusiv taxa de intrare, ghid vorbitor de limba engleză și prânz la pachet

  • 14 nopti cazare in tipul de cabina ales;
  • Pensiune completa pe durata croazierei (inclusiv bauturi: bere, vin, sucuri si apa minerala in toate restaurantele);
  • Cea si cafea asigurate pe toate durata croazierei;
  • Accesul gratuit la jacuzzi si sauna panoramica;
  • Un program imbogatit prin includerea activitatilor in zilele 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11 si 15;
  • Echipa de expeditie formata din experti academici ce vor sustine simpozioane si prezentari cu teme despre istoria, biologia, geografia, geologia si cultura zonelor traversate;
  • Lectie introductiva in fotografiat, ajustarea camerei si alte informatii utile pentru realizarea unor fotografii profesionale;
  • Evenimente speciale de „Bun-Venit” si „La revedere” alaturi de echipa de expeditie;
  • Jacheta anti-vant si impermeabila asigurate fiecarui pasager;
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Zborurile Bucuresti – Vancouver – Anchorage - Bucuresti;
  • Excursiile optionale;