SOLICITA OFERTA
Ziua 5: Explorati Insulele din Nord sau va relaxati in Gjogv

Mergeti in jos, spre frumosul mic port din Gjogv si, daca doriti sa faceti o drumetie, urmati poteca de-a lungul stancii, pentru a vedea privelisti uimitoare asupra satului. Pentru excursii mai departe, fie la stiva locala de mare, fie la cel mai inalt munte din Feroe, Slaettaratindur (882 metri), cereti mai multe informatii la pensiune.

Daca doriti sa explorati mai departe, conduceti catre Klaksvik, al doilea oras ca marime din Insulele Feroe si mai departe, pana la Vidareidi, unde - daca sunteti in forma - puteti urca pe munte, la nord de sat, pana in varful celui mai inalt promontoriu din lume, Enniberg. In partea de sus veti avea o vedere excelenta asupra Fugloy, Svinoy, Bordoy si Kunoy.

De la Vidareidi la Kunoy - unde va puteti bucura de o plimbare in plantatia foarte draguta. Apoi, la Klaksvik din nou, unde puteti vizita biserica crestinilor, biserica din Klaksvik despre care se spune ca este cea mai frumoasa biserica din insulele Feroe.

Profitati de ocazie pentru a vizita Kalsoy, care este cunoscut pentru numeroasele sale legende. Cea mai cunoscuta este legenda despre femeia foca, care a fost capturata si fortata sa se casatoreasca cu fiul unui fermier din Mikladalur. Dar tanjea sa se intoarca la mare si intr-o zi in care sotul ei plecase la pescuit, a gasit cheia cufarului in care era ascunsa pielea de foca, a imbracat-o si a revenit la elementul ei natural. Vedeti frumoasa statuie a femeii foca din satul Mikladalur.