SOLICITA OFERTA
Ziua 4: Kiruna – Björkliden. Parcul National Abisko

Dimineata, dupa micul dejun, ne vom imbarca in Expressul de la Cercul Polar, destinatia zilei fiind Björkliden. Expressul de la Cercul Polar este  o linie ferata ce leaga 13 localitati din nordul extrem al Suediei si Norvegiei. Porneste din Suedia, de la Kiruna, si traverseaza in numai 3 ore peisajele salbatice din nord pana pe coasta fiordurilor norvegiene, ultima statie fiind orasul Narvik.

O ora mai tarziu vom sosi la destinatia noastra. Adapostit de muntii Arctici, Bjorkliden este o destinatie faimoasa pentru iubitorii de ski si pentru vanatorii de Aurore Boreale. Cazare la hotel 4*, apoi timp liber pentru plimbari pe cont propriu.

Seara ne vom indrepta catre Parcul National Abisko, unde vom vizita faimoasa Statie a Aurorelor Boreale (Aurora Sky Station) si unde vom avea parte de o experienta gourmet.  Parcul National Abisko, localizat in mijlocul zonei de maxima incidenta a Aurorelor Boreale, este considerat unul dintre cele mai bune locuri de pe pamant pentru surprinderea acestui fenomen. Aerul pur si cerul aproape mereu senin sunt principalele atribute ale acestui loc. O atmosfera intima, salbatica, desprinsa  de lumea moderna, domina aceste locuri.

Amplasata la 900 de metri deasupra nivelului marii, Statia Aurorelor Boreale este accesibila pe timpul iernii gratie unui telescaun – mijlocul de transport pe care il vom folosi si noi - si, poate cu putin noroc, ne vom bucura de primele aparitii ale Luminilor Nordului in acest cadru magnific, intre cer si pamant.

Experiente Nordic Premium:  In urmatoarele ore ne vom delecta cu un meniu exclusivist de inspiratie scandinava si lapona, o adevarata experienta de fine dining completata de o priveliste ce-ti taie rasuflarea. Pe scurt: o noapte de neuitat!

Dupa miezul noptii retur la hotel.