SOLICITA OFERTA
Ziua 4: Oskfjord – Hammerfest – Honningsvag - Berveleg

Atractiile acestei zile sunt Hammerfest, cel mai nordic oras mare din lume, Capul Nord (situat la 710 latitudine nordica), Honningsvag - "capitala Capului Nord", Muntii Finnkjerka, coloniile de pasari si populatia Sami.  Aceasta zona denumita Finnmark este tinutul fascinant al populatiei Sami, acolo unde civilizatiiile rusa si finlandeza se intrepatrund, dar este si taramul celui mai nordic punct al continentului european.

OPTIONAL: de aici puteti incepe calatoria cu autocarul catre „acoperisul lumii”. Ghizii locali va vor povesti despre particularitatile unice ale vietii pe aceste taramuri indepartate si veti afla detalii interesante despre populatia sami (laponii), despre indeletnicirile lor si despre traditia milenara de crestere a renilor. Dupa aproape o ora de mers cu autocarul, va veti afla pe ultima bucatica de uscat a batranului continent si veti sta fata in fata cu oceanul Arctic.

Dupa reimbarcare, vasul isi continua calatoria de-a lungul Laponiei norvegiene iar de pe punte veti putea admira locuri considerate sacre de catre sami, unul dintre acestea fiind  straniile formatiuni stancoase denumite Finkirka.

Platoul Capului Nord se ridica aproape vertical, pana la 307 m altitudine, deasupra apelor reci ale Oceanului Arctic. Capul Nord (71010'21'' N, 25o47'40'' E) se afla in Insula Mageroya din nordul Norvegiei, la o distanta de 2102.3 km de Polul Nord. A fost denumit “Capul Nord” de catre exploratorul englez Richard Chancellor, in anul 1553. Dintre exploratorii faimosi ai acestor locuri fac parte si Regele Oscar II al Suediei si Norvegiei in anul 1873 si regele Thailandei, Chulalongkorn, in anul 1907. De la Capul Nord porneste o ruta speciala pentru biciclete - EuroVelo (EV 1), care ajunge pana la Sagres in Portugalia (8196 km lungime).