DATE DE PLECARE:
Octombrie - Martie
DURATA:
7 zile/ 6 nopti
SOLICITA OFERTA

De la 1290 EUR/persoana, 
loc in camera dubla si cabina interioara (fara geam)

Luminile Nordului - La capatul lumii

Locuri epuizate, va multumim!

  Tromso, sau “Parisul Nordului”, este poate cel mai bun loc de unde puteti admira spectacolul luminilor nordului, fiind situat in centrul zonei de maxima incidenta a aurorelor boreale. Si chiar daca aceste doamne capricioase – aurorele boreale, nu vor binevoi sa-si faca aparitia aici, aveti o noua sansa de a le vedea intr-o inedita excursie spre “capatul lumii”, sau chiar la Capul Nord.

Dimineata devreme, imbarcare pentru zborul cu escala Bucuresti –Tromso. Dupa aterizarea pe aeroportul Langnes din Tromso, transfer in centrul orasului si cazare la hotel.

Denumit si “Parisul Nordului”, Tromso este orasul in care, in secolul al XIX-lea, navele rusesti, britanice, olandeze si germane ancorau inainte de a porni in expeditie, la vanatoare de balene, morse sau foci.

Optional, serviti cina intr-un restaurant traditional din Tromso si cu putin noroc, puteti fi luati prin surprindere de aparitia jucausa a Aurorei Boreale inca din prima noapte pe taramuri arctice.


Atractii turistice: Tromso.

Serviti un mic dejun buffet scandinav la hotel, apoi incepeti explorarea orasului. Situat la nord de Cercul Polar, Tromso adaposteste cea mai nordica universitate, cea mai nordica berarie (Mack) din lume, dar si catedrala cea mai nordica din tarile scandinave si din lume. In timpul sejurului, ve recomandam sa vizitati Catedrala Arctica, cu designul sau impresionant ce sugereaza un iceberg, Muzeul PolarMuzeul de Arta al Norvegiei de Nord si centrul Polaria, unde puteti afla mai multe detalii despre viata pe taramuri arctice. De asemenea, nu trebuie sa ratati o plimbare cu telecabina pe munteleFjellheisen pentru a va bucura de cea mai frumoasa priveliste din “Parisul Nordului”  (denumit asa de catre marinarii care treceau pe aici cu corabiile incarcate cu marfuri de lux in drumul lor dinspre Paris spre Rusia).

Seara este momentul spectacolului – porniti intr-o excursie in cautarea Luminilor nordului! Jucausele Lumini ale Nordului isi pot face aparitia pe neasteptate, insa pentru a va bucura din plin de simfonia culorilor, aventurati-va impreuna cu ghidul local in imprejurimile salbatice acoperite de zapada de unde cu putin noroc veti putea admira magicele aurore boreale! De asemenea, veti avea ocazia sa aflati lucruri interesante despre viata populatiei sami (laponii) care traiesc de mii de ani pe aceste taramuri intr-o perfecta comuniune cu fortele naturii.


Atractii turistice: Tromso.

Dupa micul dejun, timp la dispozitie sa va mai bucurati cateva ore de magicul oras arctic. 

Seara, porniti intr-o croaziera de 2 nopti spre nord, iar sansele de a putea vedea Aurorele Boreale sporesc. Admirati frumusetea peisajelor sub-arctice apoi traversati paralela de 71 grade latitudine nordica in timp ce va apropiati din ce in ce mai mult de cel mai nordic punct al continentului european.


Atractii turistice: Aurora Boreala.

Atractiile acestei zile sunt Hammerfest, cel mai nordic oras mare din lume, Capul Nord (situat la 710 latitudine nordica), Honningsvag - "capitala Capului Nord", Muntii Finnkjerka, coloniile de pasari si populatia Sami.  Aceasta zona denumita Finnmark este tinutul fascinant al populatiei Sami, acolo unde civilizatiiile rusa si finlandeza se intrepatrund, dar este si taramul celui mai nordic punct al continentului european.

OPTIONAL: de aici puteti incepe calatoria cu autocarul catre „acoperisul lumii”. Ghizii locali va vor povesti despre particularitatile unice ale vietii pe aceste taramuri indepartate si veti afla detalii interesante despre populatia sami (laponii), despre indeletnicirile lor si despre traditia milenara de crestere a renilor. Dupa aproape o ora de mers cu autocarul, va veti afla pe ultima bucatica de uscat a batranului continent si veti sta fata in fata cu oceanul Arctic.

Dupa reimbarcare, vasul isi continua calatoria de-a lungul Laponiei norvegiene iar de pe punte veti putea admira locuri considerate sacre de catre sami, unul dintre acestea fiind  straniile formatiuni stancoase denumite Finkirka.

Platoul Capului Nord se ridica aproape vertical, pana la 307 m altitudine, deasupra apelor reci ale Oceanului Arctic. Capul Nord (71010'21'' N, 25o47'40'' E) se afla in Insula Mageroya din nordul Norvegiei, la o distanta de 2102.3 km de Polul Nord. A fost denumit “Capul Nord” de catre exploratorul englez Richard Chancellor, in anul 1553. Dintre exploratorii faimosi ai acestor locuri fac parte si Regele Oscar II al Suediei si Norvegiei in anul 1873 si regele Thailandei, Chulalongkorn, in anul 1907. De la Capul Nord porneste o ruta speciala pentru biciclete - EuroVelo (EV 1), care ajunge pana la Sagres in Portugalia (8196 km lungime).


Atractii turistice: Capul Nord.

Dimineata dupa micul dejun, acostati la Kirkenes, orasul norvegian situat la 30 grade longitudine estica, mai in Est decat orasele Istanbul si St. Petersburg. Kirkenes este si destinatia finala a acestei croaziere si locul unde va veti lua ramas bun de la capitan, echipaj si prietenii pe care vi i-ati castigat in aceasta croaziera.

Fiind foarte aproape de granita cu Rusia, veti afla despre legaturile stranse dintre norvegienii din aceasta zona si vecinii rusii. Optional, veti putea vizita fie Hotelul de Gheata din Kirkenes, king crab, fie puteti sa faceti un safari cu caini Husky sau cu snowmobilele.


Dimineata savurati un mic dejun delicios. La orele pranzului, zbor direct catre Oslo, unde va veti petrece urmatoarele doua zile.

Dupa cazarea la hotel, faceti o plimbare pe artera principala Karl Johan's Gate pentru a va familiariza cu cele mai importante atractii din centrul orasului: Parlamentul, Primaria, Teatrul, Universitatea, Palatul Regal. Pe aceeasi strada se afla si multe cafenele si restaurante unde puteti servi pranzul sau cina.


Atractii turistice: Oslo, Palatul Regal Oslo.

Mic dejun la hotel iar dupa eliberarea camerei, transfer pe cont propriu de la hotel la aeroport si zbor inapoi spre casa undeva va veti intoarce cu amintiri de neuitat si cu dorinta de a reveni in Norvegia.


Atractii turistice: Oslo.
SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Biletele de avion Bucuresti  – Tromso si Oslo – Bucuresti;
  • Biletul de avion Kirkenes – Oslo;
  • 2 nopti cazare cu mic dejun tip bufet scandinav la Tromso, hotel 4* ultracentral;
  • 2 nopti cazare cu mic dejun tip bufet scandinav pe vasul croaziera Hurtigruten 4*, cabina interioara (fara fereastra);
  • 1 noapte cazare cu mic dejun tip bufet scandinav la Kirkenes, hotel 4* ultracentral la Kirkenes;
  • 1 noapte cazare cu mic dejun tip bufet scandinav la Oslo, hotel 4* ultracentral;
  • Excursie cu ghid si transport local in cautarea aurorelor boreale la Tromso (include: ghid de limba engleza, transport cu autocarul, bauturi calde);
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Transferurile aeroport – hotel – aeroport (se pot rezerva la cerere);
  • Excursiile optionale pe vasul de croaziera (se pot rezerva la cerere);
  • Intrarile la obiectivele turistice;
  • Asigurarea de calatorie;
astazi iti recomandam