SOLICITA OFERTA
Ziua 2: ESENTA NORVEGIEI

Dimineata devreme, dupa micul dejun la hotel, incepeti excursia „ESENTA NORVEGIEI” cu o relaxanta calatorie cu trenul de la Oslo catre Myrdal. De la Myrdal, un micut sat de munte situat intr-o zona deosebit de pitoreasca, dominata de creste montane inzapezite, veti incepe una dintre cele mai frumoase si mai palpitante calatorii cu trenul din lume – pe vestita linie Flamsbana de la Myrdal – Flam.    

In  circa 40 - 50  minute si pe o distanta de numai 20 km trenul coboara peste 860 m printr-un defileu pana Flam, timp in care peisajul se schimba de la munti inalti, acoperiti de zapada la vai inverzite cu cascade repezi. Punctul culminant al acestei calatorii este oprirea la impresionanta cascada Kjosfossen, unde  veti fi vrajiti de ...ielele muntilor.  Peisajul salbatic dar superb a facut din calatoria pe calea ferata Flåmsbana o atractie turistica internationala, inca de la inaugurarea sa in anul 1944. Nu este de mirare ca se afla in topul celor mai frumoase calatorii cu trenul din lume!

Dupa ce veti sosi la Flam, o statiune incantatoare situata pe malul fiordului Aurland, veti  incepe o mini croaziera de neuitat pe cele mai pitoresti brate ale fiordului Sognefjord, denumit si „Regele Fiordurilor”, fiind cel mai lung si mai adang fiord. Croaziera dureaza circa 2 ore si  veti putea admira privelisti de o deosebita frumusete in timp ce veti naviga pe 2 din bratele Sognefjordului: Aurlandsfjord si Naeroyfjord (cel mai ingust fiord din lume – doar 250 m, inclus in patrimoniul UNESCO).