DATE DE PLECARE:
aprilie-octombrie 2023
DURATA:
5 nopti/6 zile
SOLICITA OFERTA

de la 1090 EUR /persoana

in camera dubla

Ruta de aur: Oslo - Hardangerfjord - Bergen

  Când vizitați regiunea Hardangerfjord, este ușor de înțeles de ce această regiune a fost una dintre cele mai populare destinații turistice din Norvegia încă de la începutul secolului al XIX-lea. Cascade uimitoare și drumeții interesante, cidru spumant și cultură populară autentică. Cu toate acestea și multe altele, nu este de mirare că Hardangerfjord este o necesitate în orice vacanță în Norvegia.

Credits

Îmbarcare pe zborul cu destinatia Oslo. Sosire pe aeroportul Gardermoen si transfer pe cont propriu in centru, iar dupa formalitatile de cazare (hotel ultracentral 4*), puteti iesi pentru o scurta plimbare pe strada principala Karl Johan, pentru a va familiariza cu atmosfera orasului.

Vă recomandam sa vizitati si sa admirati principalele obiective: PrimariaKvadraturen,  vechiul centru al orasului stabilit de regele Christian al IV-lea,  Fortareata Akershus, cel mai important monument medieval al Norvegiei, construit in jurul anului 1300. Veti admira impresionanta cladire a Operei, construita pe malul fiordului. Opera a fost deschisa in 2008 si este considerata una dintre cele mai moderne cladiri din Europa. Continuati cu Domkirke (Catedrala), Parlamentul, Teatrul National, Universitatea, Palatul Regal, cu gradinile regale SlottsparkenParcul de Sculpturi Vigeland (192 de sculpturi in granit, bronz si fier, totalizand 650 de figuri ale sculptorului Gustav Vigeland, expuse in aer liber in cel mai mare parc al orasului).

Seara puteti explora pitorescul cartier Akker Brygge cu magazinele sale de lux si restaurante rafinate cu specific scandinav, unde puteti servi si cina.

 

Credits

Dimineata, mic dejun bufet scandinav la hotel apoi aveti la dispozitie intreaga zi pentru explorarea vestitelor muzee din Peninsula Bygdoy.

Incepeti cu o scurta croaziera pe incantatorul fiord Oslo, in care va veti delecta cu frumusetea peisajelor, apoi veti explora dupa bunul plac renumitele muzee: Muzeul Corabiilor Vikinge cu cele 3 corabii Oseberg, Gokstad si Tune, pastrate aproape intacte timp de peste 1000 ani, Muzeul Fram care expune corabia Fram cu care exploratorii Fridtjof Nansen si Roald Amundsen au explorat Arctica si Antarctica, Muzeul Kon-Tiki cu ambarcatiunile folosite de faimosul Thor Heyerdahl in expeditiile sale, Norsk Folkemuseum (Muzeul satului norvegian) si Muzeul Maritim.  Seara o puteti petreceti in mijlocul localnicilor intr-unul din pub-urile din centrul orasului.


Credits

În timpul croazierei pe Hardangerfjord, puteți merge să vă plimbați prin una dintre livezile luxuriante de fructe punctate de-a lungul fiordului. Cidrul din Hardanger a câștigat o serie de premii internaționale în ultimii ani, așa că asigurați-vă că vizitați una dintre ferme pentru o degustare de cidru!  Turul include, de asemenea, o vizită la Centrul de natură norvegian, cascada dramatică Vøringsfossen și o plimbare pe platoul montan sălbatic și frumos Hardangervidda. Cascada Vøringsfossen de 182 de metri înălțime oferî o priveliște minunată, iar apa spumoasă de pe platoul montan Hardangervidda cade în valea Måbødalen. În 2020, a fost deschis un pod unic peste cascadă, care face posibilă traversarea canionului în 99 de trepte, o plimbare care vă va oferi cu siguranță fluturi in stomac! Podul, instalațiile și platformele de vizualizare sunt exemple grozave de arhitectură inovatoare combinată cu natura frumoasă. 

Veți rămâne peste noapte în fermecătorul sat de fiord Ulvik, situat lângă fiord, fiind un loc perfect pentru a vă bucura de natură splendidă și de experiențe culturale locale. Ulvik este cunoscut pentru înflorirea mărului, pentru producția de cidru și nu în ultimul rând pentru căminul poetului Olav H. Hauge. Dar cel mai important, Ulvik este un sat idilic de fiord care merită vizitat tot timpul anului!


Credits

Lofthus este adesea denumit „Livada din Hardanger”, asemenea satului Ulvik. Lofthus este baza ideală dacă cineva dorește să învețe mai multe despre producția de cidru norvegian, să guste deliciosul cidru Hardanger sau să facă o excursie minunată la munte și drumeții. Satul Lofthus a fost de secole centrul producției de fructe și este unul dintre cele mai mari sate producatoare de cidru din Norvegia. Lofthus are, de asemenea, o mare producție de cireșe.

In Odda , puteți adăuga o excursie la spectaculosul Trolltunga. Această locație este una dintre cele mai fotografiate locuri din Norvegia. Savurați o ceașcă de cafea în lounge-ul interior cu ferestre mari de vedere sau aventurați-vă pe terasa mare în aer liber pentru a admira priveliști și mai magnifice. La bord există un chioșc care vinde gustări, mese ușoare și băuturi reci/calde. Veti lua autocarul de la Odda la Rosendal. Ajunsi in Rosendal, puteți merge la Centrul Folgefonn, care oferă expoziții interactive despre Parcul Național Folgefonna.  Spre seara croaziera spre Bergen, transfer si cazare la hotel.


Credits

Dimineata, serviti micul dejun la hotel, apoi puteti face turul orasului pentru a-i admira cele mai frumoase atractii: Gamle Bergen (Orasul vechi), Biserica Sf. Maria, Piata de Peste, Fortareata Bergenhus cu Turnul Rosenkrantz si  cladirea Hakonshallen, Acvariul, Teatrul National, sala de concerte Griegshallen, parcul central. Deosebit de pitoresti sunt casele hanseatice (patrimoniu UNESCO) aliniate pe cheiul Bryggen.

Nu ratati calatoria cu funicularul care in circa 8 minute urca 320 m pana in virful muntelui Fløyen, de unde veti avea o splendida panorama asupra orasului, si de unde veti putea cumpara suveniruri cu specific norvegian. Seara cazare la acelasi hotel.


Mic dejun la hotel. Timp liber la dispozitie pentru a admira cel mai frumos oras norvegian.

Optional puteti face o vizita la muzeul si casa memoriala a marelui compozitor norvegian -Edvard Grieg ori puteti vizitand  Muzeul satului “Gamle Bergen” sau Muzeul Hanseatic. La orele pranzului transfer la aeroport si zbor inapoi spre casa.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • 2 nopti cazare cu mic dejun tip buffet in Oslo, hotel 4* ultracentral;
  • 2 nopti cazare cu mic dejun tip buffet in Bergen, hotel 4* ultracentral;
  • 1 noapte de cazare cu mic dejun in Ulvik, hotel  4* ultracentral;
  • Bilet tren Oslo-Geilo
  • Excursie cu autocarul peste marele Podiș Hardangervidda de la Geilo la Eidfjord
  • Croazieră de la Eidfjord la Odda si Rosendal la Bergen
  • Bilet autocar Odda- Rosendal
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Biletele de avion Bucuresti – Oslo si Bergen – Bucuresti
  • Asigurarea de calatorie