SOLICITA OFERTA
Ziua 2: Zbor Oslo – Longyearbyen. Sosire in insulele Svalbard

Dimineata savurati micul dejun, apoi transfer la aeroport si zbor catre indepartatele tinuturi arctice ale insulelor Svalbard.

Localizat in nordul extrem, la jumatatea distantei dintre Polul Nord si coasta Norvegiei, arhipelagul Svalbard este o adevarata “capodopera” arctica. Peisajului dominat de munti stancosi, tundra si ghetari, i se alatura o extraordinara variatie de anotimpuri: noptile lungi de iarna, in care Noaptea Polara se instaleaza peste aceasta regiune, sunt inlocuite cateva luni mai tarziu cu o vara domoala, in care “soarele de la miezul noptii” straluceste pe cer 24/7.

Bine ati venit in Longyearbyen, o comunitate ce numara putin peste 2000 de locuitori si se mandreste cu titlul de “cea mai nordica asezare urbana” din lume! Cazare la hotel situat ultracentral, apoi in functie de ora sosirii, timp liber la dispozitie pentru a explora orasul.

Va invitam sa vizitati Muzeul Expeditiei la Polul Nord, care afiseaza materiale din epoca explorarii polare, Muzeul Svalbard, unde veti afla mai multe informatii despre istoria arhipelagului (in special a balenelor si a mineritului, precum si diverse exponate despre flora si fauna arctica) si Biserica Svalbard, cea mai nordica biserica din lume, deschisa intotdeauna pentru localnici si turisti.

Viata salbatica este la ea acasa in Longyearbyen, asa ca fiti cu ochii dupa vulpi polare, pasari sau reni ce cutreiera orasul.