Palatul Christiansborg

Palatul Christianborg este localizat pe insula Slotsholmen si gazduieste Parlamentul Danez, precum si Curtea Suprema. Parti din acesta sunt utilizate de familia regala pentru gazduirea unor fastuoase evenimente. Sala Tronului Oval si Sala Turnului sunt salile de receptie unde ambasadorii straini din Danemarca sunt primiti de catre regina.

Locul pe care se afla astazi Christianborg, are o istorie veche si tumultoasa in spate. Inapoi in timp, in anul 1167, episcopul Abaslon, considerat si fondatorul orasului, a pus bazele unei fortarete care sa protejeze asezarea impotriva invadatorilor. In anul 1730, la comanda regelui Christian al VI-lea, fortareata a fost inlocuita de un palat baroc spendid care insa a avut un destin tragic, arzand din temelii in anul 1794. Locul lui a fost luat de un alt palat, acesta la randul lui urmand aceeasi soarta si arzand in 1884. Palatul actual a fost construit intre 1907 si 1928

Cea mai importanta incapere este Sala Mare unde sunt expuse Tapiseriile Reginei. Incredibile opera de arta, aceste tapiserii au fost oferite in anul 1990 cadou Reginei Margrethe a II-a la aniversarea de 50 de ani si evoca 1000 de ani de istorie daneza.

Turnul palatului este cel mai inalt din Copenhaga, inaltandu-se la 106 metri deasupra orasului. Intrarea este gratuita, iar restaurantul localizat in cadrul acestuia serveste preparate traditionale si ofera o priveliste de vis.

oferte turistice pentru
Palatul Christiansborg