Portul Nyhavn

Bine ati venit in cel mai pitoresc loc al capitalei daneze!

Daca vizitati Copenhaga in timpul zilelor lungi de vara, portul Nyhavn este locul ideal unde va puteti relaxa. Exista o gama larga de restaurante rafinate unde puteti servi cina sau puteti lua exemplul localnicilor care se delecteaza cu o bautura sau o inghetata pe malul cheiului. Iarna, veti avea parte de o experienta clasica de sarbatoare. Portul este impodobit cu numeroase luminite colorate, iar targul de Craciun aduce laolalta traditii culturale si gastronomice de pe tot teritoriul tarii.

In trecut, Nyhavn era un port comercial aglomerat unde nave de pe tot cuprinsul lumii acostau. Zona era intr-o forfota continua, fiind impanzita de marinari si dame de companie, carciumi zgomotoase si pub-uri.

Casele vechi aliniate de-a lungul portului au fost conservate excelent de-a lungul timpului, iar astazi dau culoare si farmec orasului. Cea mai veche cladire este casa de la numarul 9, construita inca din anul 1681. Multe dintre acestea au gazduit importanti artisti. Printre acestia se numara celebrului scriitor Hans Christian Andersen. In casa de la numarul 20, Andersen a scris celebra povestioara "Printesa si bobul de mazare". Timp de 20 de ani a mai locuit si la numarul 67, iar spre sfarsitul vietii s-a retras la numarul 18.

Muzica jazz ce rasuna discret din restaurante si cafenele, forfota si atmosfera plina de viata, precum si mancarea traditionala gustoasa, sunt atribute ale acestui loc care va vor cuceri definitiv.

oferte turistice pentru
Portul Nyhavn