DATE DE PLECARE:
Disponibil tot timpului anului
DURATA:
3 zile / 2 nopti
SOLICITA OFERTA

Se calculeaza la cerere in functie de perioada calatoriei

City-break la Copenhaga

Petreceti cateva zile in cea mai verde capitala nordica, hoinariti pe stradutele pitoresti ale orasului, explorati muzee inedite, gustati ambianta celor mai fine restaurante sau pur si simplu relaxati-va in vechiul port Nyhavn,incarcat de istorie, cultura dar si diverisment modern.

 

    Copenhaga este o capitala vibranta care va poate oferi o bogatie de experiente. Centrul capitalei este compact si usor de strabatut pe jos, aceasta fiind cea mai buna modalitate de a explora fermecatoarea destinatie si de a intelege evolutia in timp a capitalei daneze. Evadati pentru cateva zile din cotidian si calatoriti inapoi in timp printre castele medievale, forturi si cladiri istorice. Faimosii Vikingii, care au cucerit aproape jumatate din Europa, au dat nastere unui popor cochet si liber care serveste drept model de civilizatie, politici progresive, toleranta si sistem social pentru celelalte tari.

Sosire la Copenhaga si  transfer la hotel. Dupa formalitatile de cazare puteti incepe explorarea orasului din Piata Primariei (Radhuspladsen) si admira cele mai importante atractii. Primaria (Radhus) este prima cladire care va va atrage atentia fiind decorata cu creaturi marine fantastice. Aici au loc casatoriile civile ale danezilor astfel ca adesea veti putea vedea multe perechi fericite iesind impreuna din holul Primariei.  

Traversati bulevardul HC Andersen si vizitati Ny Carlsberg Glyptotek unde, in Gradina de Iarna puteti gasi o cafenea placuta si nu foarte scumpa,  apoi vizitati Palatul Christiansborg. Proiectat in stil neobaroc, acesta adaposteste astazi sediul guvernului danez, al Parlamentului (Folketinget), apartamentul primului ministru si Inalta Curte de Justitie.

Traversati apoi podul catre Gammel Strand, trecand pe langa statuia SotiA Pescarului, creata in 1940 si amplasata pe locul in care in Evul Mediu se vindea peste, si indreptati-va catre  Piata Kongens Nytorv (Noua Piata a Regelui) cu statuia ecvestra a lui Christian V.

Puteti lua pranzul in pitorescu port Nyhavn, locul perfect pentru a va relaxa dar si observa freamatul capitalei moderne de astazi. Nyhavn este marginit de case negustoresti viu colorate ce dateaza din sec. 17 - 18. Casele de la nr. 20, 67 si 18, sunt casele in care a locuit si a scris HC Andersen.

Seara petreceti cateva ore in atmosfera magica din Gradinile Tivoli, celebre pentru ambianta de basm, divertismentul de calitate si restaurantele rafinate. Fondat in 1843, Tivoli este favoritul familiei regale si sursa de inspiratie a lui Walt Disney, care a vizitat parcul in 1950. Nu pierdeti artificiile de la miezul noptii, care ca vor introduce intr-o atmosfera de basm.


Atractii turistice: Parcul Tivoli, Portul Nyhavn, Palatul Christiansborg, Copenhaga.

Incepeti dimineata cu un mic dejun scandinav servit la hotel, dupa care continuati explorarea partii de nord-est a capitalei daneze. Primul popas: Castelul Rosenborg si Gradinile Regelui, care se numara printre principalele obiective din oras.

De aici, faceti o plimbare de 15 minute pana la Mica Sirena (Den Lille Havfrue) din basmul lui HC Andersen, simbolul capitalei daneze, care, din 1913 priveste melancolic spre mare, cocotata pe o stanca din portul Copenhaga. Admirati si Fantana Gefion cu statuia de bronz inspirata din legenda zeitei Gefion.

Optional, puteti vizita Palatele Amalienborg, un complex impunator, ridicat in 1750, format din 4 palate rococo construite in jurul unui scuar octogonal (Frederiksstaden) si apoi Biserica de Marmura - Marmokirken, cu un dom inspirat de Bazilica Sf Petru din Roma. Daca ajungeti aici in jurul orelor 15,00, aveti sansa de a face un tur care include urcarea in turn.

Tot din aceasta zona puteti admira Operaen - Teatrul de Opera, ridicat in doar 4 ani. Sala mare are 1700 de locuri, iar sculpturile din foaier isi schimba nuanta in functie de vreme. Moderna constructie a Teatrului de Opera, ofera un contrast vizual contemporan interesant cu mai vechiul Amalienborg.


Atractii turistice: Mica sirena, Castelul Rosenborg, Copenhaga.

Dimineata timp liber la dispozitie pentru cumparaturi pe vestita strada Strøget, cu magazine viu colorate sau case de moda si magazine elegante. Aici puteti gasi si obiecte din argint, portelanul si sticlaria exclusivista de la Royal Scandinavia sau vestite marci scandinave, precum Stig P si Bruuns Bazaar, Birger Christensen, Rosenthal. Puteti cumpara obiecte cu design danez sau bijuterii confectionate din nestemata nationala daneza - chihlimbarul (numit si "aurul nordic").

Dupa-amiaza, transfer la aeroport si zbor inapoi la Bucuresti incarcati cu amintiri dintr-o vacanta inedita.


Atractii turistice: Copenhaga.
SERVICII INCLUSE IN TARIF:
    • Biletele de avion Bucuresti - Copenhaga - Bucuresti;
    • 2 nopti cazare  cu mic dejun buffet scandinav, hotel 4* situat ultracentral in Copenhaga;
    • asigurare de calatorie;
TARIFUL NU INCLUDE:
    • asigurare medicala;