Parcul Tivoli

 

Situat central, la cateva minute de Primaria din Copenhaga si Gara Centrala, parcul de distractii Tivoli isi deschide portile pentru turistii de toate varstele. Tivoli este mai mult decat un loc de joaca, este o minune culturala si o bijuterie istorica  in care veti experimenta un mix de senzatii tari si cultura daneza.

Construit in anul 1843, este al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume, o adevarata bogatie si mandrie nationala si printre cele mai vizitate locuri din Danemarca. Se estimeaza ca in fiecare an peste 5 milioane de turisti din toate colturile lumii ii trec pragul. De altfel, de-a lungul vremii, personalitati precum Hans Christian Andersen si Walt Disney au vizitat Tivoli si au gasit inspiratie pentru povestile si personajele care au fascinat atatia copii.

Secretul farmecului acestui parc sta in faptul ca ofera de toate pentru toata lumea: cladiri exotice si istorice, carusele colorate pentru copii si nostalgici, alei marginite de arbori inalti, cafenele pe malul lacului si spatii verzi pentru cei care cauta un moment de liniste, iar pentru cei curajosi, parcul detine cel mai inalt carusel din lume si numeroase rollercoastere. Odata cu lasarea serii, parcul imbraca cu totul o alta fata. Aprinderea luminilor creeza o atmosfera romantica de poveste pe care cu greu o veti putea uita.

Tivoli este o destinatie fascinanta tot timpul anului, insa de Craciun are o aura diferita. Targul de Craciun de la Tivoli este printre cele mai frumoase din Europa, iar mirosul de vin fiert fiert si turta dulce, colindele care rasuna la tot pasul si atmosfera vesela de sarbatoare, va vor convinge cu siguranta de acest lucru.

oferte turistice pentru
Parcul Tivoli