Opera Nationala

Opera și Baletul Național Finlandez sunt singurele companii profesionale de operă din Finlanda. Opera isi are istoria din 1911, iar Baletul a fost fondat în 1922.

În general, există patru producții noi de operă și trei producții noi de balet puse în scenă în fiecare an. La acestea se adaugă renașterile unor producții vechi. Opera și Baletul Național Finlandez interpretează atât opere clasice consacrate, cât și spectacole de operă și dans contemporan, în special lucrări finlandeze noi.

După practica internațională, spectacolele sunt în general interpretate în limbile lor originale. Există un ecran de supratitrare, de obicei cu text în finlandeză, suedeză și engleză.

Opera Națională Finlandeză are aproximativ 30 de cântăreți angajați permanent, un cor profesionist de 60 de cântăreți și propria orchestră de 120 de membri. Baletul are 90 de dansatori din 17 țări. În total, opera are un personal de 735.

Din 2008 până în 2018, Kenneth Greve a fost director artistic al Baletului Național Finlandez. În decembrie 2017, compania a anunțat numirea lui Madeleine Onne ca următor director artistic al Baletului Național Finlandez, începând cu august 2018.

oferte turistice pentru
Opera Nationala