Sala Finlandia

Sala Finlandia din Helsinki a fost creata de arhitectul finlandez Alvar Aalto si este situata in apropiere de Muzeul National. Cladirea este o locatie cunoscuta ca fiind un loc special pentru congrese si concerte, dar si pentru conferinte de presa, diverse evenimente muzicale si alte evenimente importante.

Sala are o capacitate de 340 de locuri si beneficiaza de un echipament tehnic excelent. 

Designul fiecărei lămpi, piese de mobilier, panou, material de pardoseală și placă decorativă este o reflectare a maturității lui Aalto, rezultată din cariera sa îndelungată de arhitect, precum și de designer de lămpi, mobilier și accesorii. Toate materialele evidentiaza limbajul naturii, fără tonuri tehnic artificiale. Acest lucru se datorează faptului că punctul de vedere de bază al lui Aalto era că arhitectura ar trebui să creeze un cadru pentru ființele umane. În Sala Finlandia, accentul nu este pus pe forme extraordinare sau pe interiorul ostentativ, ci mai degrabă pe public și pe interpreți. Potrivit lui Aalto, publicul de la Finlandia Hall nu trebuie să se îmbrace ca oamenii obișnuiți în sălile de concert. Ceea ce poartă oamenii ar trebui să fie la fel de autentic și natural ca mediul din clădire.

Sala Finlandia este administrată de o companie independentă. La 1 iunie 2008, organizația de conducere a Sălii Finlandia a fost transformată într-o societate cu răspundere limitată, Finlandia-talo Oy. Întregul capital social al companiei este deținut de orașul Helsinki. Directorul general al companiei este Johanna Tolonen.