Parcul Esplanadi

Esplanadi este un parc urban din centrul orașului Helsinki.

Proiectat de arhitectul Carl Ludwig Engel, parcul a fost deschis inițial în 1818. În centrul parcului se află statuia lui Johan Ludvig Runeberg, poetul național al Finlandei. Alte piese de artă publică includ lucrări de Viktor Jansson , Gunnar Finne și Lauri Leppänen.

Partea estica a parcului găzduiește restaurantul Kappeli, care a fost deschis în 1867. În fața restaurantului se află o scenă în aer liber, care găzduiește numeroase spectacole de muzică live. Alte restaurante prestigioase de la marginea parcului includ Restaurantul Olo pe Pohjoisesplanadi  și Restaurantul Savoy pe Eteläesplanadi.

Parcul Esplanadi  este considerat unul dintre cele mai deosebite parcuri din Helsinki, care atrage o mulțime de călători pe tot parcursul anului, cu frumusețea sa naturală încântătoare și experiențele unice plăcute pe care le oferă: spatii vaste de iarba si o multime de flori minunate si un numar imens de copaci si arbusti pe langa peisajele fermecatoare care sunt asigurate de iazurile de apa precum si un numar considerabil de zone de relaxare. Este cel mai bun loc pentru a petrece un timp minunat.

oferte turistice pentru
Parcul Esplanadi