Drumul Trolilor

Drumul Trolilor, cunoscut si sub denumirile de Trollstigen sau Trolls Path, este unul dintre cele mai spectaculoase si dramatice drumuri ale Norvegiei. Constructia acestuia a inceput in anul 1928 si s-a finalizat 8 ani mai tarziu, fiind inaugurat pe 31 iulie 1936 de catre regele Haakon al VII-lea.

Este o sosea cu o complexitate ridicata, fiind considerata o adevarata realizare inginereasca la momentul punerii in functiune. Drumul serpuit, taiat in versanti abrupti si inconjurat de munti inalti, se inchide pe timpul iernii, fiind deschis doar in perioada mai-octombrie.

Trollstigen se desfasoara pe 106 kilometri din coasta vestica a Norvegiei si cuprinde 11 curbe in ace de par, traversarea acestuia fiind o adevarata aventura! Se spune ca morocanosii troli se ascund in padurile dese din imprejurimi, dar conform folclorului norvegian, acestia nu isi fac niciodata aparitia in timpul zilei deoarece soarele ii transforma in stana de piatra. Cu toate acestea, sa nu fiti surprinsi daca veti intalni semne de circulatie care va avertizeaza cu privire la troli, Drumul Trolilor fiind singura sosea din Norvegia unde veti primi un asemenea avertisment.

De-a lungul acestuia, turistii pot opri la punctele de belvedere pentru o panorama deosebita asupra vaii Isterdalem sau pot vizita magazinele de suveniruri de unde pot aduce acasa un trol in miniatura.

oferte turistice pentru
Drumul Trolilor