Ghetarul Briksdal

Fie ca sunt iubitori de natura sau pur si simplu curiosi, turisti de pe tot cuprinsul planetei vin anual sa viziteze acest faimos ghetar norvegian. Localizat intre cascade repezi si galagioase si varfuri semete, ghetarul Briskdal este un colos de gheata impresionant, un adevarat simbol al maretiei naturii norvegiene.

Inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea turistii isi croiau drum catre ghetarul Briksdal, in special nobili englezi cu o mare putere financiara. La acea vreme, accesul se realiza in vagoane de fan sau carute trase de cai. Astazi insa, vizitatorii pot strabate pe jos valea Briksdalen, un colt de natura rupt din paradis, sau pot admira frumusetea peisajelor dintr-o masinuta numita Trollcar.

Briksdal face parte din ghetarul Jostedal, cel mai mare ghetar continental al Europei si este localizat in Parcul National Josteldalsbreen. In cel mai inalt punct atinge 1950 de metri, iar la baza alimenteaza un splendid lac glaciar. Fiind o zona naturala vulnerabila prin prisma activitatilor turistice intense, ghetarul este protejat prin lege iar catararile sunt interzise, insa ii puteti admira maretia indeaproape, printr-o plimbare cu barca cu lac.

oferte turistice pentru
Ghetarul Briksdal