DATE DE PLECARE:
1 iunie - 31 august
DURATA:
3 nopti / 4 zile
SOLICITA OFERTA

de la 690 EUR/persoana

in camera dubla

Hiking in Norvegia

  Putine sunt locurile unde poti asculta sunetul ghetarilor albastri ce imbraca muntii crenelati, sau linistea plajelor inguste in amurg, unde poti simti mirosul cascadelor ropotitoare sau unde te poti minuna de soarele de la miezul noptii oglindit in apa cristalinna a magnificelor fiorduri. Norvegia este locul ideal pentru pasionatii de natura si hiking, muntii Norvegiei oferind atractii inepuizabile. 

  Daca va doriti un sejur activ si inedit, puneti-va bocancii in rucsac si porniti pe cararile de basm ale Norvegiei!

Sositi la Stavanger, "capitala petrolului norvegian" si al patrulea oras ca marime al tarii. 

Dupa cazarea la hotel in centrul orasului, explorati imprejurimile pline de farmec. Admirati Domkirken (catedrala) din sec. al XII-lea, foisorul de foc de pe dealul Valberget, de unde veti avea o priveliste superba asupra orasului, a portului si a fiordului Boknafjorden, apoi explorati Gamle (vechiul) Stavanger, un district rezidential si comercial deosebit de pitoresc, cu stradute serpuite pavate cu piatra si casute de lemn, impecabil pastrate, cu mici gradini cu flori in fata imprejmuite de garduri albe, frumos ingrijite. 

Seara, luati cina la unul dintre restaurantele traditionale si bucurati-va de atmosfera plina de viata din oras. 


Atractii turistice: Stavanger.

Dimineata, dupa micul dejun, incepeti aventura!

Porniti cu ferryboatul din portul Stavanger intr-o croaziera de aproximativ o ora, apoi continuati cu autobuzul pe un drum ce serpuieste in curbe "in ac de par" pana la cabana Preikestolen Fjellstue. De aici urmati indicatoarele de pe traseul ce va va duce pana pe emblematica stanca a Amvonului.  Pe drum, in afara de peisajele montane de vis, veti putea zari vulturi aurii, cocosi de munte si cu putin noroc chiar elani sau capre negre. Dupa aproximativ 2 ore, va veti afla pe impresionanta stanca ce se ridica aproape perpendicular la peste 600 metri din apele fiordului. Privelistile coplesitoare asupra fiordului si a culmilor muntoase va vor da senzatia ca va aflati pe un taram de basm de neimaginat. 

La intoarcere, popositi la cabana de munte unde puteti savura un ceai cald sau o bere locala, iar seara reveniti la Stavanger.


Atractii turistice: Preikestolen.

Dupa micul dejun, optional puteti face o excursie pana la Hafrsfjord, unde veti vizita faimosul monument “Sabiile din piatra”, ce simbolizeaza pacea, unitatea si libertatea. Monumentul comemoreaza unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Norvegia, batalia de la Hafrsfjord, cand, in anul 872, regele Harald a unificat pentru prima oara triburile norvegiene sub o singura coroana. 

Alternativ, puteti vizita muzeele inedite din Gamle Stavanger: Muzeul Petrolului Norvegian, Muzeul Maritim sau Muzeul Conservelor. Cazare la acelasi hotel.

 


Atractii turistice: Stavanger.

Timp liber pentru ultimele plimbari si cumparaturi. La orele pranzului transfer pe cont propriu la aeroport si zbor inapoi spre casa, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat din fascinanta Norvegie.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Bilet avion Bucuresti-Stavanger-Bucuresti;
  • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel ultracentral 4*;
  • Bilet dus-intors ferryboat Stavanger-Tau;
  • Bilet dus-intors autobuz Tau-Preikestolen;
TARIFUL NU INCLUDE:

  -transferurile aeroport - hotel - aeroport;