Fiordul Geiranger

 

Fiordul Geiranger reprezinta visul oricarui turist care ajunge pe taramurile nordice. Considerat bijuteria fiordurilor norvegiene si recunoscut ca fiind cel mai frumos si mai spectaculos fiord norvegian, Geiranger a fost inclus in anul 2005 in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Geirangerfjord este localizat pe coasta norvegiana vestica, cea mai spectaculoasa regiune a Norvegiei, si apartine pitorescului district Møre og Romsdal. Fiordul are o lungime de 15 kilometri, fiind inconjurat de munti care, in cel mai inalt punct, ating 1700 m. Geirangerfjord este cunoscut pentru desfasurarea  spectaculoasa, apele croindu-si de-a lungul timpului un drum intortocheat prin munte, sub forma literei "S".

Munti inalti cu versanti abrupti si piscuri acoperite de zapada, cascade salbatice si repezi, dintre care cele mai cunoscute sunt Valul Miresei, Sapte Surori si Petitorul, dar si ferme montane izolate care exprima spiritul rural norvegian: toate acestea alcatuiesc un peisaj de o frumusete divina care se va intipari pentru totdeauna in memoria turistului.

In acest spatiu de o frumusete neperturbata, unde timpul pare sa stea in loc iar natura sa-si urmeze cursul firesc, puteti alege o croaziera pe fiord sau puteti escalada muntii inconjuratori pentru o panorama splendida asupra imprejurimilor. Iubitorii de adrenalina pot opta pentru kayaking pentru o alta perspectiva asupra fiordului.

oferte turistice pentru
Fiordul Geiranger