Nordfjord

Nordfjord este al șaselea cel mai lung fiord din Norvegia, cu o lungime de 105 kilometri și 565 m adâncime.

Nordfjord este situat între cel mai mare ghețar continental din Europa și cea mai sălbatică coastă din vestul Norvegiei, între Bergen și Ålesund, cu munți și văi spectaculoase, terenuri agricole ondulate și o coastă dramatică. În această regiune, nu ești niciodată departe de experiențe de călătorie grozave și accesibile. Dacă sunteți pregătit pentru o aventură: drumeții, vâslit, ciclism, alpinism sau faceți o excursie pitorească, Nordfjord este locul potrivit. Cu peste 230 de trasee de drumeții marcate, există o multitudine de pajiști și linii de coastă de explorat. Deplasându-se spre interior, peisajul se schimbă în vârfuri montane spectaculoase, care pot fi parcurse vara. Drumețiile în peisajul fiordului înseamnă urcări abrupte, dar peisajele vor merita cu siguranță. Traseele din jurul zonei Nordfjord sunt bine marcate.

Aici, natura este un parc tematic în sine, perfect pentru iubitorii de aer liber. Tot aici sunt vârfuri înalte care se înalță deasupra fiordurilor, cu o mulțime de cascade care se prăbușesc pe versantul muntelui. Aici veți găsi și cel mai adânc lac din Europa, Hornindalsvatnet (514m).

Parcul Național Jostedalsbreen se întinde pe o suprafață de 1.310 de kilometri pătrați și găzduiește ghețarul Jostedalsbreen, cel mai mare ghețar din Europa continentală. Peisajul variază de la văi de o frumusețe rară, până la munți alpini, iar miezul Parcului Național este format dintr-un peisaj neatins la care se poate ajunge doar pe jos.

Linia de coastă a fiordului are multe de oferit. Vizitați farul Kråkenes sau admirați natura puternică din jurul platoului Vestkapp .