Flam

Orasul Flam este amplasat pe cel mai lung si mai adanc fiord din lume-Sognefjord, in municipiul Aurland. Numele "Flam" este documentat inca din 1340, ca "Flaam". Este derivat din vechiul cuvant norvegian "fla", care inseamna campie. 

Inconjurat de munti abrupti, cascade impresionante si vai adanci, aici veti experimenta o intalnire unica cu natura . Acest orasel  este un loc al extremelor, in care va veti simti cel mai aproape de natura. Optati pentru o plimbare cu caiacul prin apele calme ale Aurlandsfjord, pentru privelisti uluitoare ale fermelor de munte cu capre sau oi, amplasate la marginea fiordului. Veti gasi si numeroase restaurante si cafenele, oferind perparate norvegiene locale. 

În funcție de durata vizitei dvs., există o serie de atracții și activități de care vă puteți bucura aici, inclusiv Biserica Flåm din secolul al XVII-lea, istoricul Hotel Fretheim, Microberaria și Restaurantul Aegir și Muzeul Flåmsbana de lângă gară. Există, de asemenea, multe oportunități pentru drumeții în Valea Flåm și pe muntii din jur.

In prezent, Flam, primeste aproximativ 450 000 de turisti pe an. Cei mai multi calatoresc pe linia Flam-Myrdal. Portul Flam gazduieste aproape 160 de nave de croaziera pe an.