Insulele Lofoten

"Frumusetea acestor locuri este pur si simplu ametitoare"-Lonely Planet

Localizate in apele tulburi ale Marii Norvegiei, dincolo de Cercul Polar, insulele Lofoten sunt inconjurate de munti maiestuosi, fiorduri adanci si plaje intinse, peisaj care descrie cel mai bine sintagma "Raiul pe Pamant". Cu o istorie ce isi extrage seva inca din perioada vikinga, aceste insule care la prima vedere ar parea ostile activitatilor omenesti, gazduiesc galagioase si colorate sate pescaresti.

Pescuitul este activitatea de baza, fiind de altfel si principalul motiv pentru care oamenii s-au stabilit si continua sa traiasca aici. In fiecare iarna, contactul dintre curentul cald al Golfului si apele reci ale marii, creeaza un mediu propice pentru codul din Marea Barents care depune icrele in aceste ape. De-a lungul secolelor, acest lucru a atras pescarii de pe coasta nordica, care cu timpul s-au stabilit in aceasta zona si au pus bazele asezarilor umane.

Datorita curentului cald al Golfului, climatul este mai bland fata de alte regiuni ale lumii localizate la aceeasi latitudine. In perioada mai-iulie, insulele stralucesc sub "soarele de la miezul noptii, iar intre septembrie si aprilie, aurora boreala danseaza pe cerul noptii polare.

Daca sunteti in cautare de experiente de neuitat, insulele Lofoten nu va vor dezamagi. De la drumetii, ski, pescuit si pana la scuba diving, exista o gama larga de activitati pe care le puteti incerca. Zona este cunoscuta ca fiind propice pentru practicarea surfului, fiind de altfel printre cele mai nordice areale din lume unde puteti "prinde un val".

Turistii care ajung aici se pot caza in Rorbu- o cabina veche de pescari si pot gusta din bucataria traditionala care are la baza...pestele.

oferte turistice pentru
Insulele Lofoten