Nærøyfjord

 

Cunoscut drept cel mai ingust fiord al lumii, Nærøyfjord este unul din bratele "fiordului-rege" Sognefjord. Denumirea sa provine de la zeul nordic "Njord", protectorul marii si al navigatorilor.

In anul 2005, frumusetea si autenticitatea sa au fost recunoscute la nivel mondial, fiind inscris alaturi de Geirangerfjord in Patrimoniul UNESCO.

Fiordul si-a croit drum pe o lungime de 18 kilometri, in cel mai ingust punct masurand aproximativ 250 de metri latime. Versantii inconjuratori abrupti se ridica semeti deasupra apelor cristaline, varfurile falnice atingand inaltimea de 1700 de metri.

De-a lungul fiordului au aparut mici asezari pitoresti, izolate de restul lumii, in care principala activitate este pescuitul. Pe timpul iernii insa, din cauza izolarii si a conditiilor meteorologice neprietenoase, unele sate sunt pustii, locuitorii indreptandu-se spre alte areale si revenind odata cu venirea primaverii.

Intr-o croaziera pe Nærøyfjord puteti observa mici ferme izolate pe versantii inconjuratori, amintire a vremurilor demult apuse cand fiordul era cea mai importanta cale de acces in zona, sau puteti admira  mai indeaproape capre salbatice si foci care se odihnesc pe stanci.

oferte turistice pentru
Nærøyfjord