Sognefjord

Sognefjord, supranumit si "regele fiordurilor norvegiene", este cel mai lung, dar si cel mai adanc fiord de pe cuprinsul Norvegiei. Privit de la inaltime, de pe platforma de belvedere, Sognefjord va va cuceri prin maretia si grandoarea sa, fiind o veritabila "opera de arta", atent slefuita si gandita de artistul numit natura.

Adancimea fiordului coboara pana la 1300 de metri, in timp de munti falnici cu varfuri semete il vegheaza de la inaltime. Muntii inconjuratori sunt populari in randul iubitorilor de drumetii si catarari, mai ales ca aici se afla Parcurile Nationale Jostedalsbreen, Brehemein si Jotunheimen, dar si fermecatoarele vai Aurlandsdalen si Utladalen. O drumetie in imprejurimile fiordului va aduce mai aproape de esenta naturii norvegiene si veti intelege pe deplin de ce Norvegia a fost declarata atatia ani la rand "cea mai frumoasa tara din lume".

Cel mai cunoscut brat al fiordului este Nærøyfjord, cel mai ingust fiord al lumii, o minune a naturii inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Pasiti la bordul unui vas intr-o croaziera inedita si admirati magnificele peisaje ce se deschid sub ochii dumneavoastra!

Ferme izolate amplasate idilic cu vedere spre fiord si sate pitoresti ce numara peste 30.000 de locuitori, asezari cu o lunga istorie in spate,raspandite de-a lungul fiordului, traiesc in comuniune cu natura si confera un suflu uman acestor locuri salbatice.

oferte turistice pentru
Sognefjord