Muzeul Maritim,Muzeul Conservelor si Muzeul Petrolului

Muzeul Maritim se intinde pe suprafata a doua depozite care dateaza din jurul anului 1800. Exista o mare colectie de nave cu vele, o sirena pentru ceata si vant si o reconstituire a unui atelier producator de vele care dateaza de la sfarsitul secolului XIX. Expozitiile muzeului transmit 200 de ani de istorie maritima, maiestrie si comert.

Muzeul a creat o expozitie interactiva pentru copii - 'WORKING AT THE DOCKS', unde pot participa la diverse activitati pe care oamenii le practicau in 1950. 

Muzeul Maritim Stavanger este format din mai multe proprietăți comerciale care au fost construite la începutul anilor 1800. Mai multe dintre expoziții prezintă medii care ilustrează modul în care au fost folosite încăperile din aceste clădiri, înainte ca acestea să devină muzeu. Biroul companiei de transport maritim este cel mai autentic dintre acestea. Compania de transport maritim a familiei Monsen a fost înființată în 1812 la Skagen  și de aici a funcționat afacerea timp de 165 de ani. Camerele oferă o perspectivă excelentă asupra modului în care arata interiorul unui birou maritim în Stavanger în perioada interbelică. Compania de transport maritim Monsen a început  comerțul cu hering în Tările Baltice. În  1830 s-au aventurat spre comerțul internațional de marfă. Firma a fost printre primele companii de transport maritim din Stavanger care și-au completat flota de navigație cu nave cu aburi. 

Muzeul Conservelor (Nors Hermetikkmuseumk) se afla pe o fabrica veche de procesare a conservelor de peste, in special a sardinelor. Acesta ofera programe speciale, in care se observa cum se procesau alimentele in conserve, accentul fiind pus pe modul de fabricare. Un exemplu este si cel al imprimarii numelui produsului pe eticheta. Exista si un ghid specializat care explica amanuntit despre istoria fabricii si multe altele.

Muzeul Petrolului din Stavanger ofera vizitatorilor informatii cu privire la progresele tehnologice despre industria petroliera norvegiana, care este printre cele mai vechi si dezvoltate din lume. Muzeul a fost deschis in anul 1999. Muzeul este de fapt o platforma mica de petrol, in care sunt expuse obiecte originale, expozitii care ilustreaza ipostazele activitatii petroliere. In interiorul muzeului este un magazin de unde puteti achizitiona suveniruri.

oferte turistice pentru
Muzeul Maritim,Muzeul Conservelor si Muzeul Petrolului