Preikestolen

 

Imaginati-va deasupra muntilor si a stancilor zimtate, la sute de metri deasupra nivelului marii, intr-un decor salbatic rupt de civilizatia moderna! Senzatia de libertate si nemarginire care va va incerca de indata ce ajungeti la Preikestolen nu are grad de comparatie.

Inclusa de Lonely Planet in "Top 10 cele mai spectaculoase puncte de belvedere din lume", Preikestolen este o adevarata minune a naturii, devenind una dintre imaginile emblematice ce caracterizeaza natura norvegiana. Datorita unor investitii in infrastructura care au ridicat nivelul de accesibilitate, popularitatea acesteia a crescut simtitor,  peste 200,000 de turisti veniti din toate colturile lumii vizitand acest loc in fiecare an.

Preikestolen este o stanca solida localizata la nord de orasul Stavanger, suspendata la 640 de metri deasupra fiordului Lysefjord. Drumul pana la platou dureaza aproximativ doua ore, insa de indata ce veti ajunge in varf iar peisajul se va deschide ince-incet sub ochii dumneavoastra, efortul depus va fi curand uitat.

Perioada optima de vizitare este aprilie-septembrie, intrucat accesul se realizeaza  mai facil, dar se poate vizita si in timpul iernii numai cu echipament de specialitate. Traseul are o dificultate medie, acesta urmarind o carare montana marcata corespunzator.

oferte turistice pentru
Preikestolen