Tromso

In nordul tarii, la 350 de kilometri de Cercul Polar, s-a dezvoltat orasul Tromso. In ciuda conditiilor climatice mai aprige fata de restul tarii, Tromso a evoluat surprinzator de-a lungul timpului, astazi fiind un oras modern si multicultural, cu o populatie de  65.000 de locuitori, la care se mai adauga inca 10.000 de studenti veniti din toate colturile lumii.

Asezarea a fost fondata in anul 1794. La inceputul secolului al XX-lea se consacrase ca punct de plecare in expeditiile arctice, de aici si denumirea acesteia de "Poarta catre Arctic".

In Tromso, natura si cultura norvegiana s-au imbinat perfect. Fiind localizat foarte aproape de Cercul Arctic, orasul a devenit o destinatie populara printre "vanatorii" faimosului fenomen numit Aurora Boreala. In perioada septembrie-martie, sansele de a vedea dansul spectaculos al Luminilor Nordului sunt ridicate, insa aparitia acestora depinde de starea vremii, indeosebi de nebulozitate.

Desi multi ar considera ca temperaturile sunt asemanatoare cu cele de la Polul Nord, clima din Tromso este mai blanda, fiind influentata de masele de aer oceanice, temperatura medie in timpul iernii fiind de -4 grade Celsius.

Printre cele mai importante atractii ale orasului se numara: Muzeul Polar, centrul Polaria - unde puteti afla diverse informatii referitoare la viata pe taramuri arctice, Catedrala Arctica - cu arhitectura spectaculoasa ce sugereaza un iceberg, cea mai nordica universitate din lume, dar si cea mai nordica berarie. De asemenea, in imprejurile orasului se pot derula o serie de activitati in functie de sezon. De la whale safari, calatorii cu sania trasa de reni sau caini husky, vanatoare de aurore boreale si pana la intalniri cu populatia Sami, Tromso este orasul unde aventura arctica incepe!

oferte turistice pentru
Tromso