Fortareata Bergenhus cu Turnul Rosenkrantz

Situata la intrarea in portul Bergen, cetatea Bergenhus este una dintre cel mai bine conservate fortificatii de piatra din Norvegia. Bergenhus se află în prezent sub comanda Marinei Regale Norvegiene, care are aproape 150 de militari. Sala Haakon și Turnul Rosenkrantz sunt deschise pentru public. Koengen, partea centrală a Cetății Bergenhus, este cunoscută ca loc special pentru concerte si evenimente.

Cel mai important monument renascentist din Norvegia- Turnul Rosenkrantz

Acesta a fost reședința unuia dintre cei mai importanți regi ai Norvegiei, Magnus the Lawmender, în secolul al XIII-lea. Părți ale turnului sunt din anii 1270 și au fost construite de Mangus the Lawmender Håkonsson, dar a fost extins de mai multe ori în scopul fortificării și oficiilor guvernatorilor din Bergen. În secolul al XVI-lea a devenit castelul guvernatorului.

A vizita Turnul Rosenkrantz înseamnă a te apropia de istorie. Veți vedea pereții autentici de piatră din dormitorul regelui Magnus Lagabøte, capela cu altarul original în care regele și-a petrecut mult timp și camera de la parter în care au locuit gardienii săi. Tunurile au fost folosite o singură dată într-un război, în timpul bătăliei de la Vågen, pe 2 august 1665.

 Turnul ofera o vedere excelentă a orașului! 

oferte turistice pentru
Fortareata Bergenhus cu Turnul Rosenkrantz