SOLICITA OFERTA
Ziua 1: Bucuresti-Copenhaga

Sosire la Copenhaga si  transfer la hotel. Dupa formalitatile de cazare puteti incepe explorarea orasului din Piata Primariei (Radhuspladsen) si admira cele mai importante atractii. Primaria (Radhus) este prima cladire care va va atrage atentia fiind decorata cu creaturi marine fantastice. Aici au loc casatoriile civile ale danezilor astfel ca adesea veti putea vedea multe perechi fericite iesind impreuna din holul Primariei.  

Traversati bulevardul HC Andersen si vizitati Ny Carlsberg Glyptotek unde, in Gradina de Iarna puteti gasi o cafenea placuta si nu foarte scumpa,  apoi vizitati Palatul Christiansborg. Proiectat in stil neobaroc, acesta adaposteste astazi sediul guvernului danez, al Parlamentului (Folketinget), apartamentul primului ministru si Inalta Curte de Justitie.

Traversati apoi podul catre Gammel Strand, trecand pe langa statuia SotiA Pescarului, creata in 1940 si amplasata pe locul in care in Evul Mediu se vindea peste, si indreptati-va catre  Piata Kongens Nytorv (Noua Piata a Regelui) cu statuia ecvestra a lui Christian V.

Puteti lua pranzul in pitorescu port Nyhavn, locul perfect pentru a va relaxa dar si observa freamatul capitalei moderne de astazi. Nyhavn este marginit de case negustoresti viu colorate ce dateaza din sec. 17 - 18. Casele de la nr. 20, 67 si 18, sunt casele in care a locuit si a scris HC Andersen.

Seara petreceti cateva ore in atmosfera magica din Gradinile Tivoli, celebre pentru ambianta de basm, divertismentul de calitate si restaurantele rafinate. Fondat in 1843, Tivoli este favoritul familiei regale si sursa de inspiratie a lui Walt Disney, care a vizitat parcul in 1950. Nu pierdeti artificiile de la miezul noptii, care ca vor introduce intr-o atmosfera de basm.