SOLICITA OFERTA
Ziua 2: Copenhaga - capitala celei mai vechi monarhii

Incepeti dimineata cu un mic dejun scandinav servit la hotel, dupa care continuati explorarea partii de nord-est a capitalei daneze. Primul popas: Castelul Rosenborg si Gradinile Regelui, care se numara printre principalele obiective din oras.

De aici, faceti o plimbare de 15 minute pana la Mica Sirena (Den Lille Havfrue) din basmul lui HC Andersen, simbolul capitalei daneze, care, din 1913 priveste melancolic spre mare, cocotata pe o stanca din portul Copenhaga. Admirati si Fantana Gefion cu statuia de bronz inspirata din legenda zeitei Gefion.

Optional, puteti vizita Palatele Amalienborg, un complex impunator, ridicat in 1750, format din 4 palate rococo construite in jurul unui scuar octogonal (Frederiksstaden) si apoi Biserica de Marmura - Marmokirken, cu un dom inspirat de Bazilica Sf Petru din Roma. Daca ajungeti aici in jurul orelor 15,00, aveti sansa de a face un tur care include urcarea in turn.

Tot din aceasta zona puteti admira Operaen - Teatrul de Opera, ridicat in doar 4 ani. Sala mare are 1700 de locuri, iar sculpturile din foaier isi schimba nuanta in functie de vreme. Moderna constructie a Teatrului de Opera, ofera un contrast vizual contemporan interesant cu mai vechiul Amalienborg.