• HOME
  • CROAZIERA FIORDURILE NORVEGIEI SI CAPUL NORD CU HURTIGRUTEN, 7 ZILE
Croaziera Fiordurile Norvegiei si Capul Nord cu Hurtigruten, 7 zile
Bucurati-va de fascinantele fiorduri norvegiene si gustati din farmecul modului de viata norvegian intr-o expeditie autentica de la Bergen pana la Capul Nord!
 
 
Navele Hurtigruten navigheaza de-a lungul coastei norvegiene de mai bine de un secol (inca din 1834), cu plecari zilnice din toate cele 34 de porturi dintre Bergen si Kirkenes. De-a lungul timpului, Hurtigruten a fost singurul mijloc de comunicatie intre sudul si nordul Norvegiei, transportand marfa, scrisori si pasageri in cele mai izolate asezari de pe tarmurile Norvegiei, inaccesibile altor nave comerciale. Astazi, cu Hurtigruten se fac croaziere de neuitat de-a lungul spectaculoaselor tarmuri norvegiene, pe fascinantele fiorduri si pana la Capul Nord, admirand succesiunea peisajelor inedite si descoperind istoria si cultura bogata a acestor locuri.
 
Sub ”soarele de la miezul noptii”, aceasta croaziera catre tinuturile de la Cercul Polar Arctic va fi mereu o adevarata incantare a tuturor simturilor. Veti vedea cele mai frumoase si mai interesante locuri din Norvegia, veti respira aerul proaspat al fiordurilor incredibile presarate cu asezari pitoresti si odata ajunsi la Capul Nord veti avea sentimentul unei nemarginiri coplesitoare. Toate acestea, intr-o croaziera de lux, incredibil de frumoasa, in care veti experimenta adevaratul spirit norvegian.
 
 
 
Itinerariu
 
Ziua 1: Bergen

Sosire la Bergen, pitorescul oras denumit si "Poarta catre Fiorduri"unde merita sa vizitati cheiul Bryggen (monument UNESCO), Piata de Peste, Cartierul Hanseatic, Biserica Sf. Maria (Mariakirken), Turnul Rosenkrantz si Hakonshallen. Puteti face o excursie cu funicularul (urca 320 m in 5 minute) pana in virful muntelui Fløyen, de unde veti avea o splendida panorama asupra orasului, a imprejurimilor si a fiordului.

Seara, la orele 20:00, porniti din portul Bergen intr-o croaziera de vis, la finalul careia veti atinge cel mai nordic punct al continentului european - Nordkapp. Pe vas, relaxati-va si bucurati-va de peisajele extraordinare intalnite de-a lungul coastei norvegiene, incercati delicioasa bucatarie norvegiana si faceti cunostinta cu oameni din toata lumea.

Ziua 2: Maloy-Torvik-Alesund-Molde-Kristiansund 

Dimineata, veti sosi in splendidul oras in stil Art Nouveau – Alesund, iar de aici croaziera continua pe magnificul fiord Geiranger, inclus in patrimoniul UNESCO pentru peisajele sale impresionante. Veti putea admira frumoasele cascade inspumate Brudesloret (Valul Miresei), Friaren (Petitorul), si De Syv Sostre (Cele Sapte Susori) si muntii maiestuosi care se oglindesc in apa cristalina a fiordului. Spre seara, veti naviga spre Molde, unde peisajele incantatoare ale Alpilor Romsdal l-au fascinat si pe Henrik Ibsen, care adesea venea aici in vacanta. In continuare, navigati usor printre insulitele Hustadvika si mai departe catre pitorescul port Kristiansund.

Ziua 3: Trondheim - Rorvik

Dimineata veti sosi la Trondheim, prima capitala a Norvegiei, un oras cu o istorie bogata, unde veti putea vizita cele mai atractive obiective: Catedrala in stil gotic Nidaros, unde in trecut regii Norvegiei isi primeau binecuvantarea, Resedinta Arhiepiscopului si Muzeul Muzicii (Ringve). Explorati stradutele mici dar cochete si traversati cel mai vechi pod al orasului de unde veti observa vechile cladiri de lemn ce au fost restaurate, apoi savurati o cafea aromata in port, inainte de a va reimbarca pe vas.

Ziua 4: Ornes - Bodo - Stamsund - Svolvaer

In aceasta zi, veti traversa Cercul Polar Arctic si veti inainta printr-un peisaj spectaculos, cu insulite si stanci de forme uimitoare, ale caror origini sunt subiectul legendelor. De la Bodo, veti naviga spre magnificele insule Lofoten si apoi prin spectaculosul fiord Trollfjord.

 

Ziua 5: Harstad - Finnsness - Tromso - Skjervoy

Este o zi cu peisaje incantatoare: inainte de micul dejun veti putea vedea biserica medievala Trondeness de langa Harstad, apoi veti naviga de-a lungul fiordului Vagsfjord, veti trece pe langa pitoreasca insula Senja cu muntii sai maiestuosi acoperiti de paduri de brad si presarati cu pitoresti ferme de munte.

Sositi apoi la Tromso, denumit si "Parisul Nordului", oras in care, in secolul al XIX-lea, navele rusesti, britanice, olandeze si germane ancorau aici inainte de a porni in expeditie, la vanatoare de balene, morse sau foci. In Tromso va vor incanta cafenelele si magazinele moderne si veti fi impresionati de vitraliile Catedralei Arctice, Muzeul Polar, Muzeul Tromso, Muzeul de Arta al Norvegiei Nordice.

Ziua 6: Oskfjord - Hammerfest - Honningsvag - Bervelag

Atractiile acestei zile sunt Hammerfest, cel mai nordic oras mare din lume, Capul Nord (situat la 710 latitudine nordica), Honningsvag - "capitala Capului Nord", Muntii Finnkjerka, coloniile de pasari si populatia Sami.  Aceasta zona denumita Finnmark este tinutul fascinant al populatiei Sami, acolo unde civilizatiiile rusa si finlandeza se intrepatrund, dar este si taramul celui mai nordic punct al continentului european si locul unde in timpul verii puteti vedea turmele de reni plimbandu-se nestingherite si taberele Sami.

Platoul Capului Nord se ridica aproape vertical, pana la 307 m altitudine, deasupra apelor reci ale Oceanului Arctic. Capul Nord (71010'21'' N, 25o47'40'' E) se afla in Insula Mageroya din nordul Norvegiei, la o distanta de 2102.3 km de Polul Nord. A fost denumit “Capul Nord” de catre exploratorul englez Richard Chancellor, in anul 1553. Dintre exploratorii faimosi ai acestor locuri fac parte si Regele Oscar II al Suediei si Norvegiei in anul 1873 si regele Thailandei, Chulalongkorn, in anul 1907. De la Capul Nord porneste o ruta speciala pentru biciclete - EuroVelo (EV 1), care ajunge pana la Sagres in Portugalia (8196 km lungime). Accesul la Capul Nord se face prin Nordkapphallen, un centru comercial care adaposteste numeroase exponate legate de istoria Capului Nord.

Ziua 7: Bastfjord - Kirkenes

Pe masura ce va apropiati de Kirkenes, peisajele si fauna devin din ce in ce mai dramatice.

In timpul diminetii, sositi la Kirkenes, aflat la doar cativa km de granita cu Rusia si de comunitatea Sami din nordul Finlandei, acestea fiind doar cateva dintre atractiile zonei. Kirkenes este si destinatia finala a acestei croaziere si locul unde va veti lua ramas bun de la capitan, echipaj si prietenii pe care vi i-ati castigat in aceasta croaziera.