• HOME
  • EXPEDITIE ANTARCTICA SI TIERRA DEL FUEGO - 2018
Expeditie Antarctica si Tierra del Fuego - 2018

 

EARLY BOOKING 

Rezervati acum pentru a obtine cele mai bune tarife pentru sezonul 2018

 

O alta lume, o destinatie in care putini oameni au pus piciorul, o zona neperturbata de o frumusete incredibila, pe scurt - Antarctica- continentul cu o fauna incredibil de bogata in care lupta pentru supravietuire a devenit constanta. Aceasta pustietate alba care pare fara de sfarsit, gazduieste cea mai mare colonie de pinguini din lume, foci, balene si carduri de pasari marine, care dau viata unui peisaj ireal.

 

Date de plecare: 6, 17, 28 noiembrie / 9 decembrie 2018

 

Ziua 1:  Bucuresti – Buenos Aires

Zbor Bucuresti – Buenos Aires.

Odata ajunsi la destinatie, cazare si timp liber la dispozitie pentru a descoperi capitala Argentinei.

 

Ziua 2:  Tierra del Fuego. Buenos Aires - Ushuaia

Dimineata, dupa micul dejun, transfer la aeroportul din Buenos Aires si zbor charter catre Ushuaia – punctul de plecare in expeditiile catre Antarctica. Denumit si „Capatul lumii”, Ushuaia este cel mai sudic oras de pe Pamant.

De la aeroport veti fi preluati si transferati la vas, dar nu inainte de a face turul orasului. La bordul vasului MS Midnatsol veti fi intampinati de capitanul care va va prezenta staful expeditiei si va schita programul pentru urmatoarea zi.

Dupa cazare, cina de „Bun venit” in restaurantul panoramic, iar distractia continua pana seara tarziu pe ritmurile muzicii.

 

Zilele 3 -4: Traversarea Pasajului Drake

In drumul catre Antarctica veti traversa pasajul Drake, ce conecteaza oceanul Pacific cu Atlanticul de Sud. Aici, apele mai calde din nord, intalnesc apele mai reci si mai putin sarate din sud, fiind o zona extrem de bogata in nutrienti ce au dus la dezvoltarea unei extraordinare vieti marine.

Pe durata acestei traversari puteti participa la o serie de prezentari despre istoria si viata salbatica a Antarcticii, puse la dispozitie de echipa de expeditie Hurtigruten.

 Continentul se afla sub protectia “Tratatului Antarcticii” care reglementeaza toate activitatile din zona. Tratatul, care a intrat în vigoare în 1961 fiind semnat în total de 47 de țări, face din Antarctica o rezervație științifică, stabilește libertatea de cercetare științifică și interzice activitățile militare pe continent.

Hurtigruten urmeaza aceste reglementari si se asigura ca mediile vulnerabile nu vor fi perturbate.

 

Zilele 5 – 10:  Antarctica – o  alta lume

La primul contact cu Antarctica, omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca, cel mai probabil, nu ai fost acolo”

 Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung la 4000 de m. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Veti acosta in mai multe situri, multe dintre acestea fiind descrise mai jos. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, veti porni in explorarea la pas a Antarcticii. Participarea la aceste drumetii presupune o conditie fizica buna.

 Conditiile vremii au o mare influenta asupra programului si orarului. Siguranta este prioritara, tocmai de aceea capitanul vasului  va decide  programul expeditiei.

Posibile debarcari:

Insulele Shetland de Sud

 In februarie 1819, comerciantul britanic William Smith naviga in jurul Capului Horn, cand o furtuna puternica a deviat vasul catre sud si astfel a descoperit insulele Shetland. Cu toate acestea, conform istoricilor, germanul Thaddeus von Bellingshausen a fost adevaratul descoperitor, cu doar 3 zile inaintea lui Smith.

Insula Half Moon

 Desi are o lungime de doar 2 km, insula Half Moon este o bijuterie a diversitatii in peisajul polar. Stancile zimtate sunt casa pentru coloniile de pinguini antarctici,  pescarusi si diverse specii de foci. Diversitatea vietii salbatice face din aceasta insula o atractie importanta pentru impatimitii de fotografii.

 O alta atractie a insulei este statia Teniente Camera care se evidentiaza in peisaj prin steagurile argentiniene uriase inscriptionate pe cladirile portocalii. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, veti face o vizita la statie si la punctul de observare al balenelor.

Portul Yankee

Golful Yankee a fost baza primilor comercianti din zona, datorita unui refugiu natural al acestuia creat de o limba de pamant pe aproape un kilometru lungime. Odata cu disparitia vanatorilor,  acest refugiu a devenit casa pentru diverse specii de foci.

 Cea mai importanta atractie a insulei este colonia de pinguini cu “papuci”  cu un numar impresionant de 4000 de perechi.

 Golful Yankee ofera o privelista superba prin stramtoarea Mcfarlane asupra insulei Livingston si stramtorii Bransfield, zone cunoscute pentru observarea balenelor.

Cuverville Island

Canalul Errera, calea intre  insula Ronge si peninsula Arctowsky, ofera peisaje deosebit de frumoase. Aici se afla insulele Daco si Cuverville, cea din urma fiind casa pentru coloniile de pinguini cu “papuci”. In aceasta zona apa are o adancime redusa, favorizand blocarea icebergurilor aproape de mal.

 Pe timp de iarna, zapada impiedica accesul pinguinilor catre cuiburile lor, insa acestia nu se descurajeaza. Cu multa rabdare isi croiesc propriile “autostrazi”, vizibile sub forma unor retele intortocheate in zapada.

Portul Neko

Portul Neko este localizat in cea mai intima zona a golfului Andvord, purtand numele unei baleniere care a fost ancorata aici la inceputul anilor 1900.

 Este o zona inconjurata de munti si ghetari alpini si prezinta o viata salbatica impresionanta.                                                  

Portul Paradise

Denumirea de “paradise” a fost data de marinari inca din vremurile de demult, fiind un loc de refugiu atunci cand furtunile deveneau extrem de violente. In prezent se poate vizita Waterboat Point, baza statiei chiliene Gonzalez Videla.

Golful Wilhelmina

 Este un golf spectaculos inconjurat de munti si pereti glaciari inalti. Asigura adapost pentru viata salbatica, tocmai de aceea in trecut era o zona atractiva pentru vanatorii de balene. In prezent se pot observa, pe langa balene, foci sau uriase stele de mare.

 

Zilele 11 – 12:  Traversarea Pasajului Drake

Dupa ce ati explorat acest continent unic, este momentul sa va intoarceti in civilizatie. Veti traversa din nou pasajul Drake in drum spre coasta argentiniana. Petreceti cateva momente de relaxare in sauna, jacuzzi, sau admirati frumoasele peisaje pe care le lasati in urma.

 

Ziua 13: Ushuaia. Zbor charter spre Buenos Aires

Dimineata devreme, vasul va acosta in portul din Ushuaia. Este momentul sa spuneti „La revedere” echipajului. Transfer la aeroport si zbor charter catre Buenos Aires.

Cazare in Buenos Aires pentru 1 noapte (optional, turul se poate prelungi cu 2-3 zile in capitala argentiniana)

 

Ziua 14: Buenos Aires - Bucuresti

Dupa micul dejun, transfer pe cont propriu la aeroport si zbor inapoi spre casa, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat.