• HOME
  • DESCOPERA PATAGONIA SI ANTARCTICA
Descopera Patagonia si Antarctica

O alta lume, o destinatie in care putini oameni au pus piciorul, o zona neperturbata de o frumusete incredibila, pe scurt - Antarctica- continentul cu o fauna bogata in care lupta pentru supravietuire a devenit constanta. Aceasta pustietate alba care pare fara de sfarsit, gazduieste cea mai mare colonie de pinguini din lume, foci, balene si carduri de pasari marine, care dau viata unui peisaj ireal.

Croaziera noastra va ofera o oportunitate unica de a lua contact cu cel mai fascinant continent al lumii, precum si cu incantatoarele fiorduri chiliene. La bordul vasului nostru veti auzi prezentarile unor specialisti in istoria Antarcticii, pentru ca dumneavoastra sa aveti parte de o experienta completa.

Alaturati-va noua intr-o aventura de neuitat!

 

Zone explorate: fiordurile chiliene, Capul Horn, Antarctica

Ambarcatiune: MS Midnatsol

Distanta parcursa: Aproximativ 2100 mile nautice (3900 km)

Tariful se calculeaza la cerere in functie de perioada de calatorie aleasa.

 

Cum planuim sa ne petrecem zilele?

**** Durata acestei expeditii poate varia intre 15, 16 si 17 zile in functie de timpul petrecut in Antarctica****

Ziua 1: Santiago de Chile

Ziua 2: Santiago de Chile/Punta Arenas/Imbarcare (Calatorim pe langa Insula Tucker si Canalul Gabriel)

Zilele 3-5: Fiordule chiliene (Fiordul Garibaldi, ghetari, Puerto Williams, Capul Horn)

Ziua 6: Pe mare/ Stramtoarea Drake

Zilele 7-12:  Antarctica (Insula Half Moon, Portul Yankee, Portul Neko, Statia Brown , Insula Cuverville)

Ziua 13: Pe mare/ Stramtoarea Drake

Ziua 14: Capul Horn sau Puerto Williams

Ziua 15: Fiordurile chiliene

Ziua 16: Punta Arenas

 

Cu toate ca ne dorim sa fim punctuali in vederea respectarii orarului de zbor, precum si a vizitelor la statiile stiintifice, conditiile meteorologice pot influenta programul acestei expeditii.

Aceasta croaziera are o gama larga de optiuni pentru debarcare, fiecare calatorie este unica, tocmai de aceea ruta prezentata mai jos poate varia.

 

Ziua 1: Santiago de Chile

Fondat in anul 1541, Santiago este capitala statului chilian inca din perioada coloniala. Centrul orasului prezinta o retea de stradute intortocheate, dominate de o arhitectura neoclasica din secolul al XIX-lea, la care se adauga si alte stiluri precum art deco sau neo-gotic. Dezvoltarea orasului a fost influentata de geografia zonei, fiind inconjurat de cateva dealuri singuratice si traversat cu repeziciune de raul Mapocho.

Anumite puncte ale orasului ofera o panorama splendida asupra muntilor Anzi.

 

Ziua 2: Santiago de Chile/ Punta Arenas

Dimineata mic dejun la hotel si check-out. Veti fi transferati la aeroport de unde veti lua o cursa charter catre Punta Arenas. Bagajul va fi transferat separat. Odata ajunsi la Punta Arenas veti fi transferati de la aeroport catre chei.

Punta Arenas este capitala si cel mai mare oras al regiunii Magallanes cu o populatie de 130,136 de locuitori. Orasul a fost fondat la jumatatea secolului al 17-lea si s-a dezvoltat ca un centru al negotului si culturii, influentand astfel intreaga regiune. Arhitectura este europeana si prezinta numeroase locuri cu insemnatate istorica. Centrul orasului, Plaza de Armas, este cunoscut pentru cladirile guvernului, gradinile bine intretinute si memorialul lui Ferdinand Magellan.

 

Zilele 3-5: Fiordurile chiliene/Tierra del Fuego

Inainte de a continua calatoria prin fascinantele ape ale Patagoniei, vom naviga intr-unul dintre cele mai indepartate si frumoase locuri ale planetei. Stramtoarea Magellan este localizata in sudul continentului sud-american si cuprinde stramtoarea propriu-zisa, canalele si fiordurile din jurul peninsulei Brunswick. Poarta numele exploratorului portughez care a descoperit acest pasaj sudic in anul 1520.

Stramtoarea Magellan are un rol important in navigarea intre oceane, dar si in comunicatiile maritime dintre Chile si Argentina. Aceasta separa continentul american de Tierra del Fuego (Tara de Foc) pe o lungime de 560 de km, fiind de asemenea si principala cale catre Antarctica.

Traversand canalul Beagle ( care poarta numele dupa vasul care l-a purtat pe Charles Darwin in expeditia sa - HMS BEAGLE), veti descoperi o regiune salbatica si indepartata,ce pare nepertubata. In aceste fiorduri chiliene, gheata si-a croit drum printre munti, formand insulite izolate si golfuri ascunse, un peisaj unic si de-a dreptul incantator.

Canalul Beagle are o lungime de 240 de km si o latime de 5 km in cel mai ingust punct al acestuia, fiind conectat la Oceanul Pacific prin Darwin Sound. Cea mai mare asezare din jurul acestui canal este Ushuaia din Argentina, urmata de Puerto Williams in Chile, doua dintre cele mai sudice asezari ale lumii.

 

Posibile debarcari:

Puerto Williams

Cu o populatie de numai 2.400 de locuitori, Puerto Williams este un mic orasel localizat pe o insula si una dintre cele mai sudice asezari ale lumii.

Poarta numele amiralului Williams care a stabilit aici in anul 1845 fortareata Bulnes. Orasul a fost fondat initial ca o statie radio in anul 1953, iar ulterior s-a dezvoltat ca baza navala.

 

Cape Horn

Capul Horn este cel mai sudic punct al Americii de Sud, dar si o regiune cu mare insemnatate din punct de vedere al locatiei, istoriei, descoperirilor si a rutelor comerciale.

In cazul in care conditiile meteorologice ne vor permite, vom acosta la Capul Horn, iar dumneavoastra puteti explora aceste taramuri parasite si romantice de la capatul lumii.

 

Ziua 6:  Pe mare

Astazi vom porni catre destinatia mult asteptata: Antarctica. Calatoria va dura o zi, iar pe durata acesteia va vom oferi o serie de prezentari despre istoria si viata salbatica a Antarcticii, in asa fel incat dumneavoastra sa fiti pregatiti pentru experienta ce va asteapta.

Continentul se afla sub protectia “Tratatului Antarcticii” care reglementeaza toate activitatile din zona. Tratatul, care a intrat în vigoare în 1961 fiind semnat în total de 47 de țări, face din Antarctica o rezervație științifică, stabilește libertatea de cercetare științifică și interzice activitățile militare pe continent.

Hurtigruten urmeaza aceste reglementari si se asigura ca mediile vulnerabile nu vor fi perturbate.

 

Zilele 7-12: Antarctica

La primul contact cu Antarctica, omul devine umil in fata maretiei naturii. O vorba cunoscuta printre exploratorii acestui continent spune: “daca poti descrie Antarctica in cuvinte, inseamna ca cel mai probabil nu ai fost acolo”

Izolata de catre curentii oceanici de restul lumii, Antartica este continentul ce concentreaza 99% din gheata planetei, cu grosimi ce ajung pana la 4000 de metri. Este un continent intimidant, in care nici cea mai sofisticata tehnologie nu a putut contracara conditiile existente. Puteti fi martorii unor imagini brutale pe care natura le pune in scena: foci-leopard ce se hranesc cu pinguini neajutorati sau balene ucigase care isi invata puii tehnici de vanatoare, insa tocmai aceste scene unice si spontane confera Antarcticii un farmec aparte.

Prin “Tratatul Antarcticii” acesta este un continent dedicat pacii, stiintei si turismului. Niciuna dintre aceste activitati  nu trebuie sa intervina in balanta naturala- vizitam un loc care a evoluat de-a lungul mileniilor fara interferenta omului, tocmai de aceea aderam la reguli foarte stricte.

Ne propunem sa acostam in mai multe situri, multe dintre acestea fiind descrise mai jos ca exemple. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, vom porni in explorarea la pas a Antarcticii. Participarea la aceste drumetii presupune o conditie fizica buna. La sol, echipa noastra va va oferi informatii utile pentru a evita perturbarea naturii si a vietii salbatice.

Conditiile vremii au o mare influenta asupra programului si orarului nostru. Siguranta este prioritara, tocmai de aceea capitanul vasului  va decide  programul expeditiei.

 

Insulele Shetland de Sud

In februarie 1819, comerciantul britanic William Smith naviga in jurul Capului Horn, cand o furtuna puternica a deviat vasul catre sud si astfel a descoperit insulele Shetland. Cu toate acestea, conform istoricilor, germanul Thaddeus von Bellingshausen a fost adevaratul descoperitor, cu doar 3 zile inaintea lui Smith.

 

Insula Half Moon

Desi are o lungime de doar 2 km, insula Half Moon este o bijuterie a diversitatii in peisajul polar. Stancile zimtate sunt casa pentru coloniile de pinguini antarctici,  pescarusi si diverse specii de foci. Diversitatea vietii salbatice face din aceasta insula o atractie importanta pentru impatimitii de fotografii. O alta atractie a insulei este statia Teniente Camera care se evidentiaza in peisaj prin steagurile argentiniene uriase inscriptionate pe cladirile portocalii. In cazul in care conditiile meteorologice sunt favorabile, vom face o vizita la statie si la punctul de observare al balenelor.

 

Portul Yankee

Golful Yankee a fost baza primilor comercianti din zona, datorita unui refugiu natural al acestuia creat de o limba de pamant pe aproape un kilometru lungime. Odata cu disparitia vanatorilor,  acest refugiu a devenit casa pentru diverse specii de foci. Cea mai importanta atractie a insulei este colonia de pinguini cu “papuci”  cu un numar impresionant de 4000 de perechi. Imagini dramatice se desfasoara in portul Yankee atunci cand pescarusii arctici cauta sa isi hraneasca puii, iar pinguinii incearca sa ii protejeze pe ai lor.

Golful Yankee ofera o privelista superba prin stramtoarea Mcfarlane asupra insulei Livingston si stramtorii Bransfield, zone cunoscute pentru observarea balenelor.

 

Cuverville Island

Canalul Errera, calea intre  insula Ronge si peninsula Arctowsky, ofera peisaje deosebit de frumoase. Aici se afla insulele Daco si Cuverville, cea din urma fiind casa pentru coloniile de pinguini cu “papuci”. In aceasta zona apa are o adancime redusa, favorizand blocarea icebergurilor aproape de mal.

Pe timp de iarna, zapada impiedica accesul pinguinilor catre cuiburile lor, insa acestia nu se descurajeaza. Cu multa rabdare isi croiesc propriile “autostrazi”, vizibile sub forma unor retele intortocheate in zapada.

 

Portul Neko

Portul Neko este localizat in cea mai intima zona a golfului Andvord, purtand numele unei baleniere care a fost ancorata aici la inceputul anilor 1900. Este o zona inconjurata de munti si ghetari alpini si prezinta o viata salbatica impresionanta.

 

Portul Paradise

Denumirea de “paradise” a fost data de marinari inca din vremurile de demult, fiind un loc de refugiu atunci cand furtunile deveneau extrem de violente. In prezent se poate vizita Waterboat Point- baza statiei chiliene Gonzalez Videla.

 

Golful Wilhelmina

Este un golf spectaculos inconjurat de munti si pereti glaciari inalti. Asigura adapost pentru viata salbatica, tocmai de aceea in trecut era o zona atractiva pentru vanatorii de balene. In prezent se pot observa pe langa balene, foci sau uriase stele de mare. 

Dupa ce am descoperit tot ceea ce  natura a creat in acest continent de la capatul lumii, parasim Antarctica si ne indreptam catre Capul Horn.

 

Ziua 13:  Pe mare

Cu busola orientata catre nord si cu imagini si experiente de neuitat in suflet, sunteti invitati la o noua interpretare a Antarcticii.Pe timpul calatoriei vom face un rezumat al acestei expeditii incredibile.

Din peninsula Antarctica pana la Capul Horn sunt aproximativ 800 de km sau 40 de ore de navigat in conditii de vreme buna. Acest pasaj marin a fost foarte cunoscut printre primii exploratori polari si este un voiaj unic pe care putini au ocazia sa il experimenteze.

 

Zilele 14-15: Fiordurile chiliene

Posibile debarcari la Capul Horn sau Puerto Williams.

 

Ziua 16: Punta Arenas/Santiago de Chile

Debarcare si transfer la aeroport. Timpul permite si un tur in Punta Arenas. Zbor din Punta Arenas catre Santiago de Chile.