Castelul Rosenborg

Construit la inceputul secolului al XVII-lea, la hotararea unuia dintre cei mai faimosi monarhi ai Scandinaviei, regele Christian al IV-lea, castelul Rosenborg spune povestea monarhiei daneze de mai bine de 400 de ani. Impresionanta cladire este situata in Gradinile Regelui si este inconjurata de un sant de fortificatii.

Castelul a fost resedinta regala pentru petrecerea timpului liber timp de mai multe decenii, fiecare rege decorandu-si camera in functie de stilul predominant perioadei sale. Incepand din 1838, Rosenborg a fost  declarat Muzeul Colectiilor Regale Daneze. Exteriorul poarta amprenta stilului renascentist danez, in timp ce interioarele sunt foarte bine conservate si te invita sa faci o incursiune in timp.

Cea mai cunoscuta camera a castelului este Sala Cavalerilor, o incapere opulenta in care veti regasi tronurile de incoronare, "pazite" de trei lei de argint in marime naturala. Peretii sunt decorati cu valoroase tapiserii ce evoca bataliile dintre Danemarca si Suedia. De asemenea, castelul detine si o colectie de figuri de ceara ce intruchipeaza monarhii danezi, o colectie importanta de sticla venetiana, portelanuri si o camera imbracata in marmura.

Bijuteriile coroanei, mostenire importanta a poporului danez, se gasesc la Rosenborg, pastrate in seifuri speciale decorate cu pietre pretioase si ornamentatii de aur.

Veti descoperi la Rosenborg o fila importanta a istoriei daneze. Dupa ce ati vizitat tot ce are de oferit castelul, puteti face o plimbare prin gradinile inconjuratoare.

oferte turistice pentru
Castelul Rosenborg