SOLICITA OFERTA
Ziua 7: Vestmannaeyjar-Selfoss

Dimineata savurati un mic dejun delicios.

Vizitam Lava Centre – un centru interactiv si educational unde vom afla mai multe despre activitatea vulcanica si seismica a Islandei, dar si despre formarea acestei insule de-a lungul milioanelor de ani. Apoi admiram cascadele Seljalandsfoss si Skógafoss, doua dintre cele mai mari si mai frumoase cascade islandeze.

Cascada Skogafoss are o dimensiune vizibil mai redusa decat Gullfoss, dar rivalizeaza cu aceasta la frumusete si popularitate. Localizata pe coasta sudica a Islandei, pe raul Skoga, Skogafoss se prezinta turistilor sub forma unui suvoi compact de apa ce cade de la 60 de metri inaltime. 

Cascada este usor accesbila, atat pedestru, cat si cu autocarul, in apropierea acesteia existand inclusiv un loc de campare. Terenul plat de la baza acesteia, permite turistilor sa se apropie de suvoiul de apa si sa-i admire frumusetea indeaproape. In zilele cu soare, Skogafoss este locul ideal pentru vanatorii de curcubee, un spectacol feeric deschizandu-se sub ochii turistilor. De asemenea, cascada este un pol de atractie pentru iubitorii cunoscutelor saga islandeze. Potrivit legendei, vikingii au ascuns un cufar plin cu monede de aur in pestera din spatele acesteia, localnicii sustinand ca in zilele senine, sclipiri de aur se vad prin apa cascadei.

Cazare in Selfoss- hotel 4*.