SOLICITA OFERTA
Ziua 6: Arhipelagul Vestmannaeyjar - Turul insulei Heimaey – Coloniile de pufini de la Stofhordi

Arhipelagul Vestmannaeyjar - Turul insulei Heimaey – Coloniile de pufini de la Stofhordi

Savuram un mic dejun delicios, apoi continuam explorarea Islandei cu o croaziera catre Arhipelagul Vestmannaeyjar, supranumit si „Pompeiul Nordului” sau „perla din ocean” . Dintre cele 15 insule de origine vulcanica ale arhipelagului, vom vizita Insula Heimaey, singura locuita si cea mai mare si mai frumoasa din acest grup de insule.

Croaziera dureaza 30 de minute, timp in care va recomandam sa stati pe puntile exterioare deoarece balene jucause isi pot face apartia. Debarcam, apoi vom face turul insulei pentru a-i descoperi frumusetea si unicitatea.

Desi are doar 13,4 km2 aceasta insula este o destinatie turistica surprinzatoare. Casele islandeze cu acoperisuri colorate sunt strajuite de vulcanul Eldfell, "colosul" care a erupt ultima oara in anul 1973. Lava revarsata in urma acestei eruptii poate fi observata astazi de-a lungul strazilor, iar pentru cei care se incumeta, o drumetie scurta pe vulcan este o experienta care trebuie bifata in Islanda. Tot aici se afla si cea mai mare colonie de pufini din lume (peste 10 milioane), pe care ii vom putea observa la Storhofdi.

Numiti adesea „clovnii oceanului” sau ”papagalii marii” datorita aspectului comic, penajului si ciocului vesel colorat, sunt stangaci in aer si pe uscat dar incredibil de gratiosi in apa, fiind odinioara considerati pesti-pasare. 60% din puffinii din intreaga lume traiesc in Islanda si desi petrec cea mai mare parte a anului pe mare, in perioada de cuibarit (mai – august) ii putem vedea pe uscat.

Dupa turul insulei, cazare in centrul orasului  si la cativa pasi de vulcanul Eldfell – hotel Vestmannaeyjar 3*.