SOLICITA OFERTA
Ziua 4: Reykjavik-Vik

Reykjavik-Vik

Dimineata, dupa micul dejun, vom explora tarmul sudic al Islandei, vestit pentru campiile fertile, ghetarii, vulcanii si cascadele pitoresti. 

Ne continuam calatoria pe drumul ce inconjoara faimosul vulcan Eyjafjallajökull, a carui eruptie din primavara anului 2010 s-a facut cunoscuta in intreaga Europa si America, apoi admiram ghetarul Sólheimajökull si frumoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanica de la Reynisfjara. Inclusa in topul celor mai fascinante plaje de pe tot intinsul globului, Reynisfjara vine sa completeze unicitatea si diversitatea atractiilor turistice islandeze. Localizata la doar doua ore si jumatate de capitala Reykjavik, plaja Reynisfjara descrie un peisaj dramatic de o frumusete coplesitoare. Intinderea de nisip negru este flancata de o stanca formata din coloane de bazalt ce se aseamana cu o gigantica orga, stanca ce poarta denumirea de Gardar.

In larg se pot observa stive de granit, cunoscute sub denumirea de Reynisdrangar. Conform folclorului islandez, stivele au aparut atunci cand doi troli au incercat sa aduca o barca la mal, dar au fost surprinsi de lumina soarelui si transformati instantaneu in stana in piatra.

Zona este cunoscuta pentru numeroasele specii de pasari, intre care se remarca simpaticii pufini pe care ii puteti admira odihnindu-se pe stanci. Sosim in Vik, cel mai sudic oras islandez.