SOLICITA OFERTA
Ziua 5: Parcul Skaftafell - Laguna Glaciara Jökulsárlón - Canionul Fjadrargljufur

Mic dejun la hotel. Astazi vizitam Parcul National Skaftafell, cel mai vast parc national din Europa si atractia turistica numarul 1 din Islanda.

De o inegalabila frumusete si cu o mare varietate naturala, acest parc va va cuceri prin peisajele incredibile oferite de ghetari si lagune glaciare, canioane si vai suspendate dar si cascade spectaculoase.

Iar Laguna Glaciara Jökulsárlón, aflata in extremitatea sudica a acestui ghetar, este inca una din minunile naturale ale Islandei. Formata la inceputul anilor 20, Jokulsarlon este o splendoare pe ale carei ape stravezii plutesc iceberg-uri desprinse din grandiosul Vatnajökull, unele acoperite partial de cenusa vulcanica provenita de la eruptiile din trecut. Plimbare cu barca printre iceberg-urile lagunei inclusa. Ne continuam calatoria pe drumul ce inconjoara faimosul vulcan Eyjafjallajökull, a carui eruptie din primavara anului 2010 s-a facut cunoscuta in intreaga Europa si America, apoi admiram ghetarul Sólheimajökull.

Sosim in Kirkjubæjarklaustur, o localitate pitoreasca unde se afla o mica manastire catolica din sec. XII, apoi ne vom indrepta catre cazare la FossHotel Nupar.