SOLICITA OFERTA
Ziua 1: Bucuresti-Stavanger

Bucuresti-Stavanger

Dimineata devreme, intalnire cu ghidul si grupul pe aeroportul Otopeni si imbarcare pentru zborul catre Stavanger. Dupa aterizarea pe Aeroportul Sola din Stavanger, transfer de la aeroport, pe langa Hafrsfjord, primul fjord din acest circuit: apoi facem turul celui de-al 4-lea oras norvegian, cu cea mai mare colectie de case din lemn din Europa de Nord, grupate in Old Stavanger (Gamle Stavanger); cea mai veche catedrala din Norvegia – Stavanger Domkirke; Ovre Holmegate sau „Fargegaten”, strada cu case de lemn vopsite in verde, roz si portocaliu; Muzeul Maritim, Muzeul Conservelor si Muzeul Petrolului.

Stavanger Blue Promenade, se intinde in centrul orasului, de-a lungul luminilor albastre din pavaj, in jurul portului Vågen, cu magazine, baruri, restaurante, galerii, muzee, strazi pietonale, Gamle Stavanger si Parcul Bjergsted. Vågen, portul din Stavanger, unde puteti admira barci cu vele, feriboturi si vase de croaziera, in jurul caruia se afla un curcubeu de case din lemn colorate, este locul de promenada unde oamenii vin sa se relaxeze, sa se plimbe, la magazine sau restaurante. Desi centrul orasului este mic, el reuseste sa fie vibrant, in „orasul sardinelor”, acest peste mic, care datoreaza cresterea orasului Stavanger, faimos pentru frumusetea naturala, de curand capitala energetica a Norvegiei.
Dupa turul de oras si formalitatile de cazare la hotel, timp liber la dispozitie pentru plimbari pe stradutele cochete ale orasului.
Seara, va puteti plimba in jurul portului sau puteti incerca unul din restaurantele sau cluburile de pe chei.