DATE DE PLECARE:
28 decembrie 2020
DURATA:
6 zile/ 5 nopti
SOLICITA OFERTA

de la 1650 EUR

per persoana, in camera dubla

Norvegia: Revelion dincolo de Cercul Polar

  Petreceti ultimele zile din 2020 in compania selecta a Aurorei Boreale

Sosire la Oslo in jurul pranzului si cazare la hotel situat ultracentral, apoi iesiti pentru o prima intalnire cu micuta capitala norvegiana.

Va recomandam sa vizitati si sa admirati principalele obiective: Primaria (locul unde au loc decernarea si banchetul premiului Nobel pentru Pace),Kvadraturen,  vechiul centru al orasului, noua cladire a Operei, Fortareata Akershus, cel mai important monument medieval al Norvegiei. Continuati cu Domkirke(Catedrala), Parlamentul, Palatul Regal, cu gradinile regale SlottsparkenParcul de Sculpturi Vigeland (192 de sculpturi in granit, bronz si fier, totalizand 650 de figuri ale sculptorului Gustav Vigeland, expuse in aer liber in cel mai mare parc al orasului). Majoritatea obiectivelor sunt insiruite de-a lungul strazii principale Karl Johans Gate si sunt usor de explorat mergand pe jos.

Seara puteti explora pitorescul cartier Akker Brygge cu magazinele sale de lux si restaurante rafinate cu specific scandinav, unde puteti servi si cina.


Atractii turistice: Fortareata Akershus, Oslo, Palatul Regal Oslo.

Dimineata savurati un delicios dejun bufet scandinav, apoi, in functie de ora zborului spre Tromso, puteti explora vestitele muzee din Peninsula Bygdoy.

Incepeti cu o scurta croaziera pe incantatorul fiord Oslo, in care va veti delecta cu frumusetea peisajelor, apoi veti explora dupa bunul plac renumitele muzee: Muzeul Corabiilor Vikinge cu cele 3 corabii Oseberg, Gokstad si Tune, pastrate aproape intacte timp de peste 1000 ani, Muzeul Fram care expune corabia Fram cu care exploratorii Fridtjof Nansen si Roald Amundsen au explorat Arctica si Antarctica, Muzeul Kon-Tiki cu ambarcatiunile folosite de faimosul Thor Heyerdahl in expeditiile sale, Norsk Folkemuseum (Muzeul satului norvegian) si Muzeul Maritim.

In jurul pranzului transfer pe cont propriu la aeroport si zbor spre Cercul Polar, la Tromso. Aterizare pe aeroportul Lagnes, transfer in centru si cazare la hotel situat ultracentral.

Denumit si “Parisul Nordului”, Tromso este orasul in care, in secolul al XIX-lea, navele rusesti, britanice, olandeze si germane ancorau inainte de a porni in expeditie, la vanatoare de balene, morse sau foci.

Optional, serviti cina intr-un restaurant traditional din Tromso si cu putin noroc, puteti fi luati prin surprindere de aparitia jucausa a Aurorei Boreale inca din prima seara dincolo de Cercul Polar.


Atractii turistice: Tromso, Muzeele din peninsula Bygdøy.

Serviti un micul dejun la hotel, apoi puteti incepe explorarea orasului.

Situat la nord de Cercul Polar, Tromso adaposteste cea mai nordica universitate, cea mai  nordica berarie (Mack) din lume, dar si catedrala cea mai nordica din tarile scandinave si din lume. In timpul sejurului, va recomandam sa vizitati Catedrala Arctica, cu designul sau impresionant ce sugereaza un iceberg, Muzeul PolarMuzeul de Arta al Norvegiei de Nord si centrul Polaria, unde puteti afla mai multe detalii despre viata pe taramuri arctice.

Seara este momentul spectacolului – porniti intr-o excursie in cautarea Luminilor nordului! Jucausele Lumini ale Nordului isi pot face aparitia pe neasteptate, insa pentru a va bucura din plin de simfonia culorilor, aventurati-va impreuna cu ghidul local in imprejurimile salbatice acoperite de zapada de unde cu putin noroc veti putea admira magicele aurore boreale! De asemenea, veti avea ocazia sa aflati lucruri interesante despre viata populatiei sami (laponii) care traiesc de mii de ani pe aceste taramuri intr-o perfecta comuniune cu fortele naturii.


Atractii turistice: Aurora Boreala.

Incepeti ultima zi din an savurand un mic dejun scandinav.  Apoi veti descoperi farmecul transportului pe meleagurile polare. Impreuna cu ghidul local porniti catre o ferma de caini Husky, unde veti servi un pranz traditional la ferma si veti invata cum sa conduceti o sanie trasa de un energic atelaj Husky! Urmeaza o plimbare prin cele mai pitoresti si mai autentice peisaje nordice!

Dupa intalnirea cu simpaticii caini Husky, retur in oras. Nu trebuie sa ratati o plimbare cu telecabina pe munteleFjellheisen pentru a va bucura de cea mai frumoasa priveliste din “Parisul Nordului”.

Seara veti spune "Bun-ramas" anului 2020 admirand maiestuosul foc de artificii de pe muntele Storsteinen.

La multi ani!

 

Nota: Optional se poate rezerva masa festiva la un restaurant local.


Atractii turistice: Tromso.

Astazi puteti continua vizitarea orasului si a imprejurimilor sau puteti alege cateva excursii optionale: safari cu snowmobilul, excursie pe mare pentru observarea vietii salbatice, iar seara puteti porni din nou la vanatoare de lumini nordice.

De asemenea, regiunea Troms este faimoasa pentru practicarea sporturilor de iarna. Asa ca daca sunteti amatori de adrenalina, partiile din jurul orasului va asteapta pentru o sesiune de ski sau snowboarding.


Atractii turistice: Tromso.

Dimineata, mic dejun la hotel si timp liber la dispozitie pentru a cauta un ultim suvenir cu specific nordic si pentru a admira inca o data peisajele pitoresti din Parisul Nordului.

Dupa-amiaza, transfer la aeroport si zbor cu escala catre Bucuresti, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat dintr-o tara de basm!


Atractii turistice: Tromso.
SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • zborurile internationale Bucuresti - Oslo si Tromso - Bucuresti;
  • zborul intern Oslo - Tromso;
  • 1 noapte cazare cu mic dejun buffet scandinav in Oslo, hotel 4* ultracentral;
  • 4 nopti cazare cu mic dejun buffet scandinav in Tromso, hotel 4* ultracentral;
  • excursie cu ghid si transport local in cautarea aurorelor boreale (include: ghid de limba engleza, transport cu autocarul, bauturi calde);
  • safari cu Husky (include: ghid de limba engleza, 45 de minute safari cu sania trasa de husky, transferuri tur-retur de la hotel, vizitarea unei ferme de husky, pranz local, haine si incaltaminte termice);
  • asigurare de calatorie Storno Premium;
TARIFUL NU INCLUDE:
  • transferurile aeroport - hotel - aeroport;
  • intrarile la obiectivele turistice;