• HOME
  • ISLANDA - CEA MAI SIGURA DESTINATIE DE VACANTA
Islanda - cea mai sigura destinatie de vacanta

Intr-o perioada in care conflictele zguduie intreaga planeta, Islanda a fost declarata oficial cea mai sigura tara din lume. Pentru al saselea an la rand, Institutul pentru Economie si Pace a plasat mica tara insulara in topul acestei liste.

Cu o populatie putin peste 320.000 de locuitori, Islanda nu are armata, rata criminalitatii are o valoare infima, politistii nu poarta arme, iar localnicii considera un gest de grosolanie sa-ti incui casa sau masina.

Utopie? Nici vorba! Va invitam sa descoperiti alaturi de noi aceasta tara desprinsa din basme si sa va convingeti ca o societate aproape de perfectiune exista.

Calitate ridicată a aerului

Unul dintre motivele pentru care mulți călători aleg Islanda este natura sa distinctivă. Dar știați că și Islanda se clasează ca una dintre țările de top când vine vorba de calitatea aerului?

Un fapt interesant este că mulți părinți din Islanda tind să-și lase bebelușii să doarmă afară, astfel încât să poată respira un aer incredibil de proaspăt.

Siguranța rutieră

Islandezii nu glumesc când vine vorba despre siguranța rutieră și au o listă de reguli stricte, mai ales cunoscând condițiile meteorologice imprevizibile care pot îngreuna și mai mult conducerea. Cea mai mare limită de viteză este de 90 km/h pe drumurile asfaltate. Trebuie acordată o atenție deosebită diferitelor semne care alertează schimbarea unei suprafețe sau eventualele obstacole de pe drum. De asemenea, islandezii nu tolerează conducerea sub cea mai mică influență a alcoolului sau a drogurilor, așa că celor care încalcă aceste reguli li se impun sancțiuni grele. Pentru cei care plănuiesc să conducă, este recomandat să verifice SafeTravel, care oferă oamenilor informații importante despre drumuri.

Animale sălbatice inofensive

Islanda este cunoscută pentru că găzduiește multe specii sălbatice pe care cei care călătoresc aici sunt bineveniți să le urmărească. Motivul pentru care călătorii sunt încurajați să-și petreacă timpul în natură este că drumețiile și campingul aici sunt foarte sigure, deoarece nu există animale care ar face rău călătorilor. Animalele pe care le-ați putea întâlni în drum sunt caii islandezi, oile, vulpile arctice, focile și pescărușii. Dacă doriți să vedeți o balenă, va trebui să mergeți într-un tur de observare a balenelor .

Majoritatea locuitorilor vorbesc engleza

Te-ai simțit vreodată inconfortabil când ai vizitat o țară străină sau o persoană locală s-a supărat pe tine pentru că nu puteai vorbi limba lor? Deși această problemă pare să fie mai puțin frecventă, se întâmplă totuși. Dar nu vă faceți griji pentru că în Islanda, toată lumea vorbește engleza. Islandezii știu cât de dificilă este limba lor și că este înțelept să învețe engleza datorită numărului de turiști care vizitează țara.

Pornind de la mediul conservat până la relațiile strânse ale comunității, Islanda continuă să domnească în top cu calitatea sa excelentă a aerului, fauna sălbatică inofensivă, cetățenii prietenoși și de ajutor și regulile inteligente și stricte care ajută la prevenirea accidentelor.

Acum că știți de ce Islanda este în top cele mai sigure locuri din lume, puteți începe să vă planificați călătoria în țara focului și a gheții?

Consultați: https://www.nordic.ro/circuite/circuit-esenta-islandei-2024

   Credit: Chelsea Claus/ Hurtigruten

P.S. Daca Islanda vi se pare mult prea indepartata, atunci planificati-va o vacanta in Danemarca. Nu numai ca danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume, dar tara lor a obtinut locul al doilea in topul celor mai sigure destinatii de pe Glob.