DATE DE PLECARE:
1 Octombrie - 1 Aprilie
DURATA:
4 nopti / 5 zile
SOLICITA OFERTA

980 EUR/persoana in camera dubla;

Reykjavik si Luminile Nordului

Locuri epuizate

Va multumim!

Daca veti vizita Islanda in timpul iernii, nu doar ca veti descoperi o lume a nordului total aparte, dar cu putin noroc veti putea asista la un spectacol plin de magie al naturii.

  Porniti in cautarea Luminilor Nordului in Islanda si descoperiti locuri si fenomene naturale uimitoare!

Zbor cu escala Bucuresti - Reykjavik, transfer de la aeroport si cazare la hotelul dvs situat ultracentral in capitala Islandei.

Dupa formalitatile de cazare este momentul sa  faceti un tur al orasului pentru a descoperi principalele obiective: cladirea  Perlan – unica in Islanda si chiar in intreaga lume prin constructia si functionalitatea sa (pe un deal, deasupra unor rezervoare imense cu apa termala folosita la incazirea orasului, se afla un dom de sticla cu un restaurant panoramic si o cafenea), Primaria – o cladire impresionanta situata pe malul nordic al frumosului Lac Tjornin din centrul orasului, Biserica Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda, vizibila din aproape orice punct al orasului, Casa Hofdi, sau faleza cu obeliscul Sun Voyager (o sculptura din otel masiv ce seamana izbitor cu o corabie vikinga) si multe alte atractii ale orasului.


Atractii turistice: Reykjavik.

Astazi vei descoperi cele mai renumite atractii islandeze, unele incluse in patrimoniul UNESCO!

Dimineata, dupa micul dejun, porniti catre Parcul National Þingvellir, inclus in patrimoniul UNESCO drept unul dintre cele mai frumoase si mai interesante locuri de pe Terra, fiind situat la intersectia a doua mari placi tectonice: Nord Americana si Eurasiatica. Admirati apoi Cascada Gullfoss (Cascada de Aur), cea mai mare din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume dar si cea mai populara atractie turistica a Islandei.

Dupa-amiaza, porniti catre zona extraordinarelor gheizere unde veti afla povestea Marelui Geysir si veti vedea cum erupe, la un interval de aproximativ 10 minute, mai puternicul Strokkur. Spre seara, intoarcere la Reykjavik si cazare la acelasi hotel.


Atractii turistice: Parcul National Þingvellir, Cascada Gullfoss, Strokkur.

Dimineata, dupa micul dejun,puteti face o vizita la faimoasa Laguna Albastra.  

Laguna Albastra este poate cea mai importanta si inedita atractie turistica a Islandei, atragand anual sute de mii de turisti din intreaga lume prin proprietatile sale binefacatoare asupra pielii. Bogate in minerale, alge si silice, apele lagunei sunt folosite in tratarea cu succes a psoriazisului iar pe baza ingredientelor active a fost creata cu succes o gama de produse destinate ingrijirii si infrumusetarii tenului. Temperatura apei se mentine in jurul valorii de 40 de grade Celsius indiferent de anotimp, o baie in apele calde ale lagunei pe timpul iernii fiind o experienta unica. 

Seara, este momentul spectacolului naturii! Porniti intr-o excursie nocturna in cautarea aurorei boreale impreuna cu un ghid local profesionist. Intalnire cu ghidul la hotel si porniti in cautarea Aurorelor Boreale. Conditiile ideale pentru a le putea este sa fie cerul senin si fiti cat mai departe de luminile orasului.  


Atractii turistice: Aurora Boreala, Laguna Albastra, Reykjavik.

Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie pentru a explora orasul. Optional, puteti rezerva un tur cu barca pentru vanarea Aurorelor Boreale sau puteti porni intr-un safari pentru observarea balenelor.

Seara puteti degusta specialitati ale bucatariei islandeze: carne de balena, cal sau...puffin.


Atractii turistice: Reykjavik.

Dupa micul dejun, este momentul sa spuneti "La revedere" acestui taram fascinant. Transfer la aeroport si zbor inapoi spre casa, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • bilet de avion Bucuresti - Reykjavik - Bucuresti;
  • transferuri aeroport - hotel - aeroport;
  • 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* ultracentral in Reykjavik;
  • excursia Circuitul de Aur din ziua a -2-a (include transport cu autocarul, ghid local de limba engleza, pick-up si drop-off de la hotel);
  • excursia "In cautarea Aurorelor Boreale" (include transport cu autocarul, ghid local de limba engleza, pick-up si drop-off de la hotel);
TARIFUL NU INCLUDE:
  • Alte servicii decat cele mentionate ca servicii incluse.