SOLICITA OFERTA
Ziua 5: Bergen

 Bergen. Zbor direct Stockholm – Bergen

Dimineata, dupa micul dejun la hotel, transfer la aeroportul Arlanda si imbarcare pentru zborul cu destinatia Bergen. Aterizare pe aeroportul din Bergen, de unde vom fi preluati cu autocarul si vom face un tur panoramic al orasului.
Fermecatorul oras Bergen, denumit si "poarta catre fiorduri", este al doilea oras ca marime din Norvegia si un important centru istoric, comercial si cultural. Fondat acum 900 de ani, orasul duce in spate o istorie lunga cu radacini inca din perioada vikinga. A fost un important centru al Ligii Hanseatice, pozitie de pe urma careia a avut numeroase beneficii, dezvoltandu-se rapid in urma legaturilor comerciale cu restul Europei.
In turul de oras vom admira Gamle Bergen (Orasul vechi), Biserica Sf. Maria, Piata de Peste, Fortareata Bergenhus cu Turnul Rosenkrantz si cladirea Hakonshallen, Acvariul, Teatrul National, Parcul Central. Deosebit de pitoresti sunt casele hanseatice (patrimoniu UNESCO) aliniate pe cheiul Bryggen iar atmosfera vesela si petrecareata a orasului va vor cuceri definitiv! Cazare ultracentrala pe cheiul Bryggen (UNESCO), la 2 pasi de casutele colorate construite de catre hanseatici, apoi timp liber pentru a savura din plin aceasta frumoasa zi de vara scandinava.