• HOME
  • CROAZIERA FIORDURILE NORVEGIEI SI CAPUL NORD CU HURTIGRUTEN, 6 ZILE
Croaziera Fiordurile Norvegiei si Capul Nord cu Hurtigruten, 6 zile

Navele Hurtigruten navigheaza de-a lungul coastei norvegiene de mai bine de un secol (inca din 1834), cu plecari zilnice din toate cele 34 de porturi dintre Bergen si Kirkenes. De-a lungul timpului, Hurtigruten a fost singurul mijloc de comunicatie intre sudul si nordul Norvegiei, transportand marfa, scrisori si pasageri in cele mai izolate asezari de pe tarmurile Norvegiei, inaccesibile altor nave comerciale.

Astazi, cu Hurtigruten se fac croaziere de neuitat de-a lungul spectaculoaselor tarmuri norvegiene, pe fascinantele fiorduri si pana la Capul Nord, admirand succesiunea peisajelor inedite si descoperind istoria si cultura bogata a acestor locuri. Vara, sub ”soarele de la miezul noptii” sau in timpul fascinantelor aurore boreale iarna, aceasta croaziera catre tinuturile de la Cercul Polar Arctic va fi mereu o adevarata incantare a tuturor simturilor. Veti vedea cele mai frumoase si mai interesante locuri din Norvegia, veti respira aerul proaspat al fiordurilor incredibile presarate cu asezari pitoresti si odata ajunsi la Capul Nord veti avea sentimentul unei nemarginiri coplesitoare. Toate acestea, intr-o expeditie incredibil de frumoasa, in care veti experimenta adevaratul spirit norvegian.

 

ITINERARIU

 

Ziua 1: Kirkenes  - Vardo - Batsfjord - Berlevag

Inainte de imbarcare, explorati Kirkenes, singurul oras al Norvegiei in care vestul se intalneste cu estul, fiind situat la doar cativa km de granita cu Rusia si de comunitatea Sami din nordul Finlandei.  Dupa - amiaza, imbarcare pe vasul Hurtigruten si incepeti o croaziera de vis ce va va purta prin cateva dintre cele mai spectaculoase si mai incantatoare peisaje din Europa si chiar din lume. 

Veti traversa Varangerfjord, singurul fiord cu deschidere estica din Norvegia, renumit pentru diversitatea si bogatia faunei si a pasarilor in special, si veti saluta cel mai estic oras norvegian - Vardo. Apoi, veti putea admira Peninsula Varanger, unde sapaturile arheologice au pus in evidenta urmele unei comunitati ce dateaza din mileniul 9 i.Hr. Spre seara, veti sosi la Bastfjord, asezare ce dateaza din Epoca de Piatra. Pe fundal, puteti admira Muntii Tanahorn, un loc sacru al populatiei sami. 

Ziua 2: Honningsvag - Havoysund - Hammerfest - Oksfjord - Skjervoy - Tromso

Treceti prin Honningsvag si Havoysund in timpul diminetii, dupa care, vasul va opri pentru o ora si jumatare in Hammerfest, cel mai nordic oras din lume. In ciuda asezarii sale indepartate, Hammerfest a fost primul oras norvegian cu iluminare stradala, avand propria sa centrala electrica.  Veti vedea ghetarul de pe Oksfjord, care se continua in mare iar spre seara, veti acosta la Tromso, unde veti putea participa la concertul  din Catedrala Arctica sau va puteti face o idee despre viata de noapte a orasului.

Ziua 3: Harstad - Risoyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvaer - Stamsund

In cursul acestei zile veti strabate unul dintre cele mai spectaculoase arhipelaguri din lume - Insulele Lofoten si Vesteralen fiind considerate de multi drep cele mai frumoase locuri de pe coasta vestica a Norvegiei. Aici puteti face o excursie optionala intre Harstad si Sortland, pentru a admira mai indeaproape peisajele mirifice. Inaintati apoi pe dramaticul Trollfjord ale carui peisaje va vor tine cu sufletul la gura.

Ziua 4: Ornes - Nesna - Sandnessjoen - Bronnoysund - Rorvik

 

Inaintati prin apele cristaline bogate in cod de la Cercul Polar, alunecati pe langa idilica insula Sandnessjoen, admirati privelistea oferita impresionantele creste muntoase - Seven Sisters (Muntii Sapte Surori) si aflati legenda care invaluie  aceste locuri iar spre seara sositi la Rorvik.

Ziua 5: Trondheim - Kristiansund - Molde

Dimineata devreme sositi la Trondheim, unde veti avea timp pentru a vizita cea mai mare catedrala medievala a Norvegiei - Nidaros si resedinta Arhiepiscopului sau Muzeul Muzicii. Continuati apoi pe incantatorul Trondheimsfjord, pe langa Insula Hitra (denumita si Insula Caprioarelor) iar catre miezul noptii veti ajunge la Alesund, unde veti putea admira orasul stralucind feeric in noapte.


Ziua 6: Torvik - Maloy - Floro - Bergen

In timpul noptii si dimineata veti naviga intre Torvik, Maloy, Floro si prin arhipelagul de la nord de Bergen.  Dupa pranz, sositi din nou la Bergen, punctul terminus al acestei croaziere, unde veti debarca cu amintiri incredibile, cu vaste cunostinte despre natura si cultura norvegiana si cu dorinta de a reveni pe meleagurile fascinante ale Norvegiei.

“På gjensyn!” (Pe curand!) 

 

TARIFE:

- Tarifele se confirma in functie de tipurile de cabine disponibile si de perioada de calatorie.
 

Servicii incluse:
- cazare 5 nopti in tipul de cabina ales;
- pensiune completa: mic dejun si pranz buffet scandinav si cina cu 3 feluri de mancare.
 
Nu sunt incluse:
- Bilete avion;
- Excursiile optionale.