• HOME
  • EXCURSII OPTIONALE
Excursii optionale

1)    „Ruta de Aur”: Fiordul Geiranger – Drumul Vulturilor – Drumul Trolilor –  Molde

Perioada: 1Iun – 15 Sept, Durata: 7h 30min (1:.30 – 21:15)
O excursie deosebita care va va purta de-a lungul magnificului Geirangerfjord (aflat din 2005 in patrimonul UNESCO), apoi pe Drumul Vulturilor, de unde veti avea o priveliste uluitoare asupra fiordului si a cascadei Sapte Surori.  Excursia continua de-a lungul Lacului Eidsdal, apoi pe ametitorul Trollstigen (Drumul Trolilor), ruta ce va va tine cu sufletul la gura, iar seara sositi la Molde – „orasul trandafirilor”, unde peisajele devin din ce in ce mai relaxante. La finalul acestei aventuri prin munti si fiorduri cu peisaje incredibile veti servi o cina delicioasa la Hotelul Rica Seilet, apoi va veti reimbarca pe nava Hurtigruten.

2) Turul orasului Art – Nouveau Alesund

Perioada: 16 Sept – 15 Apr, Durata 2 h (12:30 – 14:30)
Orasul norvegian Alesund  este recunoscut in intreaga lume pentru frumusetea arhitecturii sale in stil art-nouveau. In anul 1904, orasul a fost devastat de un incendiu puternic insa in scurt timp a fost reconstruit asemenea pasarii Phoenix din propria-i cenusa in stil art nouveau. In timpul turului, veti vizita portul pitoresc, piata Apotekertorget si Muzeul Centrului National Art-Nouveau – Jugendstilsenteret, unde veti descoperi caracteristicile acestui stil si istoria orasului Alesund.
    

3) Trondheim: Catedrala Nidaros si Muzeul Ringve

Durata: 3h
O excursie eleganta in fosta capitala a Norvegiei, in care veti vizita Catedrala Nidaros (singura catedrala in stil gotic din Norvegia) si Muzeul Muzicii Ringve, unde veti putea vedea o colectie impresionanta de peste 2000 instrumente muzicale din diferite perioade. De asemenea, plimbarile pe stradutele orasului, printre cladirile vesel colorate va vor inspira si va vor induce o stare de optimism si buna-dispozitie.

4) Excursie la Sverresborg

Durata: 2h
Alaturati-va acestei excursii la Sverrenborg pentru a vizita unul dintre cele mai mare muzee norvegiene in aer liber - Trondelag Folk Museum, unde veti vedea modul de viata al locuitorilor acestor locuri, din Evul Mediu pana in zilele noastre. Apoi, impreuna cu ghidul veti vizita una dintre bisericile caracteristice Norvegiei: Biserica de lemn Haltdalen, ridicata in 1170 si veti fi incantati de frumusetea fiordului Trondheim si centrul istoric al orasului Trondheim.

5) Trondheim si Catedrala Nidaros

Perioada: 1 Oct – 14 Apr, Durata: 1h50min (08:00 – 09:50), 
Vizitati Trondheim - fosta capitala a Norvegiei, cu stradutele si cartierele sale pline de farmec, apoi urcati pe “Utsikten” de unde veti avea o priveliste de neuitat asupra orasului. Veti vizita apoi Catedrala Nidaros (singura catedrala in stil gotic din Norvegia, construita in 1070 pe locul mormantului Sf. Olav, protectorul Norvegiei), fara de care nici o vizita la Trondheim nu este completa.


6) Aventuri la Ghetarul Svartisen

Durata: 5h 45min,
Svartisen este al doilea ghetar ca marime din Norvegia, fiind unul dintre cei mai vizitati. Excursia incepe la sud de Ornes, unde veti debarca de pe Hurtigruten si veti porni cu o barca rapida catre ghetarul Svartisen, printre insulite si stanci pitoresti. Ajunsi in fata impresionantului ghetar, bucurati-va de priveliste si savurati o cafea sau un ceai fierbite si cateva prajiturele delicioase. Excursia continua pe frumoasa coasta Helgeland, in tinutul vulturilor de mare, iar in continuare, in drum spre Bodo, veti vizita Stott, un sat pescaresc tipic. Pe intreg parcursul excursiei veti putea asculta explicatiile ghidului pentru a intelege mai bine istoria si cultura acestor tinuturi nordice. In Bodo, va veti reimbarca pe Hurtigruten.

7) Safari pe Saltstraumen

Durata: 2h
In Bodo va veti imbarca pe barcile RIB pentru a porni intr-o adevarata aventura pe Saltstraumen, cel mai puternic curent mareic din lume, format datorita diferentei de nivel dintre apele marii si apele fiordului Skjerstad care in incercarea lor de a ajunge la acelasi nivel formeaza un rau ce curge in ambele directii. Saltstraumen este si foarte bogat in peste iar in zona traiesc cei mai multi vulturi de mare. (Pentru aceasta excursie veti primi echipament corespunzator.)  

8) Ospat viking in Lofoten

Perioada: 16 Apr – 15 Sept, Durata: 3h (19:00 – 21:50)
Porniti cu autocarul din Stamsund catre Borg, la Muzeul Vikingilor din Lofotr. Pe drum, ghidul va va povesti mai multe despre epoca vikinga si despre modul de viata si obiceiurile acestora. La cina veti servi feluri de mancare traditionale (preparate din carne de miel, legume, mied), intr-o atmosfera specifica si veti avea parte de un spectacol cu muzica, dansuri si costume ce reinvie epoca vikingilor chiar sub ochii dumneavoastra.

9) Ospat viking in Lofoten

Perioada: 28 Sept – 28 Martie, Durata: 2h50min (19:00 – 21:50)
Porniti cu autocarul din Stamsund catre Borg, la Muzeul Vikingilor din Lofotr. Pe drum, ghidul va va povesti mai multe despre epoca vikinga si despre modul de viata si obiceiurile acestora. La cina veti servi feluri de mancare traditionale (preparate din carne de miel, legume, mied), intr-o atmosfera specifica si veti avea parte de un spectacol cu muzica, dansuri si costume ce reinvie epoca vikingilor chiar sub ochii dumneavoastra.


10) Tromso - capitala tinutului arctic

Perioada: Tot anul, Durata: 2h 30 min (14:45 – 17:15)
Tromso mai este denumit si "Parisul Nordului" fiind considerat poarta de intrare in tinuturile arctice. In aceasta excursie veti vizita Centrul Polaria cu renumitul Acvariu Arctic si veti putea afla totul despre aurorele boreale si despre viata polara. Veti vizita apoi impresionanta Catedrala Arctica, a carei arhitectura a fost inspirata din natura si credintele Norvegiei Nordice. De asemenea, va vor incanta magazinele si cafenelele moderne, care realizeaza un contrast interesant cu arhitectura clasica.
 
11) In vizita la Centrul Husky

Perioada: 1 Iun  – 31 Aug Durata: 3h 30 min (14:30 – 18:00)
Alaturati-va acestei excursii la Centrul Vietii Salbatice Kvaloya, o regiune de o frumusete naturala aparte si cu o veche istorie unde va veti bucura de privelistea oceanului, a muntilor si a campiilor inverzite si veti afla cum sa conduceti un atelaj Husky. Veti face cunostinta cu cei 250 caini Husky si veti viziona un film informativ despre rasa Iditarod. Excursia se termina in Lavvo, unde veti servi cafea si prajiturele in jurul unui foc de tabara.

12) Safari cu sanii si caini Husky

Perioada: 28 Oct  – 26 Apr; Durata: 3h30 min (14:30 -18:00)
Porniti catre Insula Kvaloya din apropierea orasului Tromso, unde veti primi imbracamintea termala si veti face cunostinta cu veselii caini Husky care abia asteapta sa va poarte prin peisajele impresionante acoperite de zapada inghetata. Atmosfera este magica: in timpul noptilor polare singurele surse de lumina sunt cerul instelat si lanternele care vi se vor pune la dispozitie iar daca sunteti norocosi veti avea parte de spectacolul fascinant al aurorelor boreale. La finalul acestei aventuri veti poposi intr-un Lavvo (cort sami) unde va veti incalzi in jurul unui foc de tabara si veti savura prajiturele delicioase si cafea fierbinte sau ceai.

13) Experienta arctica in Tromso

Perioada: 15 Octombrie - 15 Aprilie; Durata: 3h (14:30 – 17:30)
Porniti impreuna cu ghidul in explorarea orasului Tromso si respirati atmosfera arctica specifica acestui tinut. Admirati statuia vestitului explorator Roald Amundsen,  vizitati Muzeul Polar apoi relaxati-va la beraria Mack's Brewery, unde veti putea savura o bere deosebita obtinuta in cea mai nordica berarie din lume. Pe parcursul excursie veti afla mai multe povestiri interesante despre expeditiile polare intreprinse de exploratori vestiti.      


14) Capul Nord

Perioada: Tot anul, Durata: 3h 30 min (12:00 – 15:00)
Una dintre cele mai frumoase experiente, aceasta excursie va va aduce in cel mai nordic punct al continentului european. Porniti din Honningsvag cu autocarul prin peisajele subarctice pana ajungeti pe impresionantul platou al Capului Nord. Aici, vara se pot vedea turmele de reni plimbandu-se nestingherite si taberele populatiei Sami intr-un peisaj incredibil. Bucurati-va de privelistea uimitoare si vizitati Complexul Capul Nord, unic in lume, si care cuprinde un mic muzeu, un cinema, o piata de suveniruri si un oficiu postal de unde puteti trimite celor dragi carti postale cu un timbru special de la Capul Nord.

15) Birdwatching safari
Perioada: 1 Mai – 31 Aug;  Durata: 3h 30 min (12:00 – 15:00)
Din Honningsvag, porniti cu autocarul prin peisajele incantatoare ale Insulei Mageroya catre satul de pescari Gjesvaer. De aici, va veti imbarca pentru a ajunge la Rezervatia Naturala Gjesvaerstappan, habitatul a peste 3 milioane de pasari, multe specii fiind specifice acestor zone arctice. Este un adevarat paradis al turistilor pasionati de pasari. Nu este exclus sa vedeti si foci.


16) Experienta Laponiei

Perioada: 1 Mai – 10 Sept; Durata: 2h 20 min (17:30 – 19:50)
Descoperiti tinuturile arctice intr-o fascinanta excursie de la Kjollefjord pana la Mehamn. Veti vizita un fost centru de uscare si comercializare a codului (Centrul Foldalbruket) iar apoi  veti vizita o tabara de vara a populatiei sami unde  ii veti cunoaste pe membrii familiei Utsi care va vor povesti despre  istoria si traditiile acestui popor fascinant. Veti avea ocazia sa aruncati lassoul apoi veti continua catre Podisul Finnmarken unde veti avea ocazia sa vedeti turme de reni plimbandu-se in voie. Inclus: o delicioasa gustare cu friptura de ren si cafea.     


17) Kirkenes si granita cu Rusia

Perioada: Tot anul, Durata: 2h (10:15 – 12:15)
Excursia incepe cu un tur al orasului Kirkenes, apoi veti vizita Storskog - statia de la granita dintre Norvegia si Rusia, unde veti putea cumpara suveniruri rusesti. Excursia continua cu o vizita la minele AS Sydvaranger.

 18) Safari pe rau

Perioada: 1Iun – 30 Sept; Durata: 2h 30min (10:10 – 12:40)
Descoperiti granita cu Rusia intr-un safari cu barca pe raul Pasvik. Ascultati istoria poporului Sami si bucurati-va de frumusetea naturii. Vei vedea interesantele stanci Kjerringstupet si pestera Trifon. Renii, pasarile, pestele si ursii fac din aceasta zona una dintre cele mai salbatice si mai incantatoare regiuni ale Norvegiei. La mal veti savura o delicioasa crema de fructe de padure si ceai sau cafea si veti afla mai multe despre istoria vecinului estic - Rusia si legatura sa cu aceasta parte a Norvegiei.

19) Safari cu snowmobile la Kirkenes

Perioada: 15 Dec – 05 Mai,  Durata: 2h30min (10:15 – 12:40)
Traiti o aventura de neuitat, plimbandu-va cu snowmobilele pe apele inghetate ale fiordului intr-un peisaj de basm. Pe parcurs, ghidul va va impartasi din  istoria si cultura laponilor (sami), despre viata dincolo de Cercul Polar si despre fauna terestra si acvatica de pe aceste meleaguri. Aventura ia sfarsit intr-un cort lapon unde va veti incalzi cu o bautura aburinda si cu o gustare de ren.

20) Hotelul de gheata de la Kirkenes

Perioada: 15 Dec – 1 Mai,  Durata: 2h30min (10:00 – 12:30)
Hotelul de gheta Kirkenes este asezat intr-o locatie idilica aproape de Parcul de Reni Gabbi. Excursia incepe cu vizitarea celui mai mare bar de gheata din Norvegia si a apartamentelor din hotelul de gheata. Apoi veti putea face fotografii inedite impreuna cu renii din Parcul Gabba si cu cainii Husky din apropiere. Urmeaza o gustare delicioasa pe care o veti servi in restaurantul Gabba, apoi veti admira privelistea orasului dominat de vasul Hurtigruten, de pe Muntele Prestfjellet.

21) Aventura Husky la Kirkenes

Perioada: 15 dec  – 1 Mai,  Durata: 2h30min
Porniti catre Hotelul de gheata unde veti primi imbracamintea termala necesara apoi faceti cunostinta cu veselii caini Husky. Urmeaza o calatorie plina de adrenalina cu saniile trase de cainii Husky prin imprejurimile de basm (distanta parcursa – 5 km). Apoi veti putea vizita Parcul de reni si crescatoria Husky.